У Раді з’явився ще один народний депутат: що про нього відомо

Читать на русском
Автор
5847
Верховна Рада
Верховна Рада. Фото telegraf.com.ua

20 грудня було прийнято присягу народного депутата України

У Верховній Раді з’явився ще один народний депутат Михайло Соколов. Він увійшов до парламенту замість депутата Віталія Данілова та приєднався до фракції "Батьківщина".

Про це повідомила нардеп від партії "Євросолідарність" Ірина Геращенко у своєму Telegram-каналі. Він був наступним кандидатом у виборчому списку "Батьківщини".

"Михайло Соколов прийняв присягу народного депутата України. Він увійшов до парламенту замість депутата Данілова, який достроково склав мандат. Депутат Соколов увійшов до фракції "Батьківщина", — написала вона.

Ще 24 листопада Геращенко писала, що нардеп Данілов написав заяву про складання депутатських повноважень.

"Завжди дивувалася, навіщо йти до парламенту, як ти жодного разу не виступив із трибуни, жодного закону не уявив, що там робив, хто його знає. ВР нинішнього скликання б’є рекорди по депутатах, які достроково складають мандат. Поставив тренд Вакарчук, так і пішло", — зазначала вона.

Наступним кандидатом у виборчому списку "Батьківщини", який може увійти до Ради, є Михайло Соколов. Він уже був депутатом Верховної Ради VI скликання.

Що відомо про Михайла Соколова

Михайло Володимирович Соколов народився 27 листопада 1967 року у місті Дніпропетровськ. Закінчив Дніпропетровський державний університет за спеціальністю "інженер-механік літальних апаратів".

Політичну кар’єру розпочав у 2002 році. Тоді Соколов двічі обирався депутатом Дніпропетровської міської ради.

25 жовтня 2015 року обраний депутатом Миколаївської обласної ради від ВО "Батьківщина". З листопада 2015 року – перший заступник голови Миколаївської обласної ради.

З 21 грудня 2016 року – член Торгово-промислової палати України.

До 2019 року очолював Миколаївську обласну організацію партії "Батьківщина".

У 2019 році він тимчасово припинив політичну кар’єру та сконцентрувався на підприємницькій діяльності. Йому належить низка українських підприємств, які провадять діяльність у різних галузях економіки.

Михайло Соколов. Фото: ZN

У мережі також можна знайти й скандали, у яких фігурує ім’я Михайла Соколова. Так, наприклад, як пише ZN, у 2017 році, бувши головою Миколаївської "Батьківщини", він вважав, що пропозиція проросійського президента Чехії Земана передачі Росії Криму в обмін на грошову компенсацію — це "один із варіантів виходу з конфлікту".

За даними ЗМІ, у 2011-2012 роках Соколов співпрацював з "Партією регіонів" і був у добрих відносинах з ОДА — регіоналом Олександром Вілкулом та членом байкерського клубу, до якого входив відомий шанувальник Володимира Путіна Олександр Залдостанов на прізвисько "Хірург".

2013 року Михайла Соколова виключили з партії "Батьківщина". Причиною цього стало його рішення без погодження з партійним керівництвом балотуватися в народні депутати на довиборах по 132-му виборчому округу Миколаївської області. Погодженим кандидатом від опозиції, до складу якої входила "Батьківщина", був Аркадій Корнацький.

Після інциденту в партії говорили, що, ставши конкурентом єдиного опозиційного кандидата, Соколов перейшов на бік влади з метою розпорошити голоси виборців. Тим самим він завдав шкоди авторитету цієї партії.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що на початку грудня відмовитись від мандату вирішив народний депутат Дмитро Шпенов. Його було обрано нардепом у ВР під час парламентських виборів у 2019 році. Був безпартійним самовисуванцем у 37-му окрузі (Дніпропетровська область).