В Україні можуть заборонити Telegram? В Раді назвали претензії СБУ до месенджера

Читать на русском
Автор
4852
nextpit.fr Новина оновлена 26 грудня 2023, 07:14

Війна підштовхує до заборон

В українських спецслужбах та Верховній Раді точиться дискусія з приводу заборони в країні месенджера Telegram. Про це в інтерв’ю "Телеграфу" заявив голова парламентського комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин.

За словами політика, в спецслужбах підтримують найпростіший варіант – заборону, але конкретних претензій до самого месенджера СБУ не висловлювала.

"Висловлювала претензії до анонімних каналів. А специфіка роботи самої мережі – вона не передбачає верифікацію каналу. Тобто у них таких вимог нема. Якщо ж загроза справді висока і СБУ має всі підстави про це говорити, то можуть бути ініційовані заборони Telegram", — пояснив Юрчишин.

Водночас нардеп запевнив, що швидкий шлях заборони дасть певний результат, але тоді буде втрачено дуже багато оперативних механізмів, які вже зараз надає Telegram.

"Telegram зараз часто виконує задачу оперативного інформування там, де держава не дуже справляється. Ті ж самі повідомлення про небезпеки, оперативне реагування пресслужб тощо. Тому ми можемо піти або шляхом заборон, і війна до цього підштовхує, або тут питання до підвищення стандартів медіа – ми не беремо неверифіковані джерела. Ну і плюс питання медіаграмотності", — резюмував Ярослав Юрчишин.

Першу частину інтерв’ю з Ярославом Юрчишиним читайте на сайті "Телеграф".