Розкрадання в Нацгвардії: за екс-нардепа Микитася внесено заставу

Читать на русском
Автор
Розкрадання в Нацгвардії: за екс-нардепа Микитася внесено заставу Новина оновлена 12 липня 2024, 15:21

Напередодні ВАКС обрав Микитасю запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 5,5 млн грн.

За колишнього народного депутата Максима Микитася внесено заставу.

Про це повідомив речник Вищого антикорупційного суду Олеся Чемерис.

"Так, дійсно заставу було внесено у розмірі, який визначив суд. Я не можу вам сказати, хто вніс заставу, але заставу за неї було внесено", — зазначила Чемеріс.

Як повідомлялося раніше, 14 травня детективи Національного антикорупційного бюро провели обшуки за місцем роботи та проживання окремих посадових осіб Нацгвардії, а також в офісах низки приватних компаній. Обшуки відбулися в рамках розслідування корупційної схеми з нерухомістю, внаслідок якої Головне управління Нацгвардії втратило активи на 81,64 млн. грн.

Нефьодов закликав розслідувати корупцію митників

15 травня НАБУ повідомило про підозру у заволодінні майном ГУ Нацгвардії на 81,64 млн грн екс-командувача Нацгвардії Юрія Аллерова, директора компанії "Укрбуд" Олега Майбороду та незалежного оцінювача Алісу Грінчук.

Суд обрав Аллерову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в 4,8 млн грн. Після внесення коштів він вийшов із СІЗО.

Обрано запобіжний захід екс-нардепу Іщенку

Майбороді обрано запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 2 млн грн, Грінчуку — у вигляді застави в 1,5 млн грн.

18 липня було повідомлено про підозру четвертого учасника схеми із заволодіння майном Нацгвардії, який у момент скоєння злочину обіймав посаду заступника керівника Державної будівельної корпорації.

ВАКС розгляне справу про розтрату коштів на паливо для Міноборони

3 жовтня стало відомо, що детективи НАБУ повідомили про підозру колишньому народному депутату від групи "Воля народу" Микитасю в організації правочину з нерухомістю Національної гвардії.

4 жовтня Вищий антикорупційний суд обрав Микитасю запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 5,5 млн грн.