Міносвіти таки взялося за скандальну дисертацію Киви: подробиці

Автор
Міносвіти таки взялося за скандальну дисертацію Киви: подробиці Новина оновлена 08 грудня 2023, 12:35

МОН отримало електронний примірник дисертації та атестаційну справу здобувача наукового ступеня Іллі Киви, триває перевірка всіх матеріалів, повідомив міністр освіти Сергій Шкарлет.

Після скандальної заяви про те, що до Міністерства освіти і науки України не надходило скарг на порушення в дисертації нардепа ОПЗЖ Іллі Киви та шквалу критики через ці слова в соцмережах , міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив, що в міністерстві вже почали перевірку наукової праці політика.

Про це Шкарлет написав у своєму акаунті в соцмережі Telegram у вівторок, 15 червня.

"МОН отримало електронний примірник дисертації та атестаційну справу здобувача наукового ступеня (Киви - ред.). Триває перевірка всіх матеріалів, які надійшли. На підставі отриманої інформації експертна рада має провести аналіз наукової роботи, зокрема, перевірити її відповідність законодавству у сфері атестації кадрів вищої кваліфікації", - написав міністр.

Доведеться знову блиснути розумом: Киву можуть відправити на повторний захист дисертації

При цьому він підкреслив, що експертна рада у своїй роботі керується виключно вимогами українського законодавства та документально підтвердженими фактами.

Говорячи про свої слова про "відсутність заперечень" у міністерства з приводу дисертації Киви, Шкарлет заявив, що "висловився не зовсім коректно".

"... моя заява не є брехнею та була озвучена на підставі поточної інформації. Експертна рада після опрацювання отриманих листів офіційно визначить, які з них є запереченнями (мають пряме відношення до наукової роботи), та врахує їх під час складання експертного висновк", - написав він.

"Академію Киви" викрили в публікації його робіт заднім числом: журналісти дізналися деталі

Він також додав, що з появою в ЗМІ інформації про можливі окремі порушення при здобутті наукового ступеня вважає за необхідне детально перевіряти такі відомості. "Відповідне завдання поставлене профільному департаменту МОН", - написав Шкарлет.

Як повідомлялося, нардеп Кива, що 26 квітня став кандидатом наук, в своїй науковій дисертації використав, серед іншого, посилання на неіснуючі джерела і підроблені довідки.