Чебурек, варене яйце і не тільки: дивні закуски до пива у СРСР
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Зараз таке до "пінного" не беруть
Харчові звички у Радянському Союзі можуть ввести у ступор сучасну людину. Раніше ми писали, які несмачні страви подавали у столових, а тепер повідомляємо про дивні закуски до пива тих часів.
Деякі з них цілком звичайні для сучасного українця, наприклад, часникові грінки, копчена риба та в’ялена вобла. Проте інші до "пінного" не взяли б навіть найсміливіші гурмани, повідомляє "Телеграф".
Дивні закуски до пива у СРСР
Чебуреки — цей радянський фастфуд дуже любили. Але, звісно, не так, як отой славлений пломбір. Проте чебурек нечасто брали до "пінного", бо він був порівняно дорогий (12 копійок), до того ж одного було мало. Сучасний українець такого фастфуда не їв би, бо тоді в цілях економії чебуреки та пиріжки тижнями смажили на одній тій самій олії.
До пива часто куштували рибу. Але одним з найбільш доступних варіантів була свіжа тюлька. Досить дивна закуска до пива, але тоді нечасто можна було обирати.
Варене яйце з майонезом теж брали до "пінного". Сьогодні така закуска до пива виглядає більш ніж чудернацько.
У переліку також є солоні сушки та соломка. Їх брали, коли хотілось "похрустіти". Про таку різноманітність чипсів, сухариків, горішків та арахісу як сьогодні в ті часи навіть мріяти не могли.
Закриває добірку дивних закусок варений горох з сіллю. Так, інколи до пива брали такий гарнір. Зараз це виглядає дуже дивно і незвично, але тоді це було нормально.
"Телеграф" раніше повідомляв, які страви ненавиділи усі діти СРСР. Сучасна дитина одразу б відмовилась і точно таке не їла б.