Прізвище "Путін" досі водиться серед українців: скільки "щасливчиків" його носять

Читать на русском
Автор
1259
Людей із таким прізвищем в Україні не так мало Новина оновлена 15 червня 2024, 12:30
Людей із таким прізвищем в Україні не так мало. Фото Колаж "Телеграфу"

Один із них терпіти не може кремлівського Путіна

Деякі українські прізвища можуть уберегти від негативу та бід, але є й такі, що викликають негативні асоціації. Напевно, найнеприємніші почуття в українців зараз викликає прізвище Путін, а в Україні з ним живуть майже 100 людей.

"Телеграф" розповідає про походження цього прізвища. Згідно з картою прізвищ на сайті "Рідні", в Україні прізвище "Путін" носять 93 особи. Більшість із них мешкають у Харкові, Одесі, Осокорівці (село в Бериславському районі Херсонської області).

Існує кілька версій походження прізвища Путін. Жодна з них не пояснює навіть побічно, чому один із Путіних міг стати кривавим диктатором.

Як могло виникнути прізвище "Путін"

  • воно може бути скороченням від популярних за старих часів імен Путіло, Путя і Путята — ці імена діти отримували як друге, крім отриманих ними при хрещенні;
  • так могли називати дітей, які буквально з’явилися на світ у дорозі – під час подорожі чи переїзду;
  • так могли називати людей, які багато подорожували за схильністю характеру, або роду діяльності, часто перебуваючи в дорозі;
  • від слова "путящий".

Цікаво, що у Хмельницькому живе чоловік, у якого не тільки прізвище Путін, а ще й ім’я Володимир. Український Володимир Путін розповів, що в державних установах, коли він пред’являє паспорт, на обличчях охоронців завжди бачить посмішку. Сам Володимир — патріот України та вкрай негативно ставиться до російського диктатора.

"На початку війни був випадок, коли при перевірці документів на одному з блокпостів один із перевіряльників пожартував. "О, Путіна зловили, дивіться, кого зловили", — сказали мені тоді", — розповів чоловік.

Раніше "Телеграф" розповідав про найрідкісніші українські прізвища. Деякі в наші дні носять лише по 4 особи.