"Макґонеґел" на Вімблдоні: який вигляд має зараз 88-річна зірка "Гаррі Поттера" Меггі Сміт (фото)

Читати російською
Автор

Після виходу першої частини "Гаррі Поттера", де зіграла Меггі Сміт, минуло 22 роки

Британська актриса Меггі Сміт, найвідоміша за роллю професорки Макґонеґел у кінофраншизі "Гаррі Поттер", з’явилася на Вімблдонському чемпіонаті з тенісу. Цікаво, що на тих самих трибунах раніше зафільмували "Герміону" — акторку Емму Вотсон.

Як повідомляє "Телеграф", 88-річна Меггі Сміт відвідала одну з ігор у рамках Вімблдону в Лондоні 15 липня 2023 року. Рідкісний вихід знаменитості не залишився непоміченим.

Так, актриса прийшла на турнір у сукні з принтом, джинсовому пальті, темно-синій сумці й туфлях на невеликому підборі. Завершують образ срібні прикраси. Фотографи зафільмували, як Сміт привітно помахала рукою.

Найчастіше Меггі Сміт з’являлася на екрані в образах строгих і характерних персонажів, саме так можна охарактеризувати викладачку Хоґвартса Мінерву Макґонеґел з фільмів про Гаррі Поттера. До слова, актриса настільки віддана мистецтву, що знімалася в шостій частині "Гаррі Поттера" з хворобою раку грудей. Так чи інакше, саме роль "королеви магії" принесла їй світову популярність у вже почесному віці.

Меггі Сміт на Вімблдоні. Фото: Getty Images /Getty Images
Та сама Мінерва Макґонеґел. Фото: Getty Images /Getty Images

Меггі Сміт — дворазова лауреатка премії "Оскар", а також володарка премій BAFTA, "Золотий глобус", "Еммі". Також знайома глядачам за картинами "Аббатство Даунтон", "Джейн Остін" і "Квартет". Окрім того, успішна театральна актриса, зірка лондонського театру Old Viс.

Раніше "Телеграф" розповідав, що Вімблдонський турнір відвідала принцеса Уельська. Кейт Міддлтон захопила стильним вбранням у зелених тонах.