"Вовина тисяча" вже на підході: покрокова інструкція, як отримати гроші за вакцинацію

Читать на русском
Автор
4230
Тисяча від Зеленського - детальна інструкція
Тисяча від Зеленського - детальна інструкція. Фото Телеграф

Тисячу гривень за повну вакцинацію від ковід-інфекції наразі можна отримати лише через мобільний додаток "Дія"

У четвер, 16 грудня, на банківські рахунки українців почали приходити обіцяні президентом Володимиром Зеленським "вакцинні тисячі". Ті, хто завчасно подбав про отримання бонусу від держави за повний курс вакцинації, вже можуть скористатися грошима.

А для українців, які все ще не оформили для себе "вину тисячу", "Телеграф" підготував покрокову інструкцію, яка допоможе розібратися, хто і яким чином може отримати гроші за ковід-вакцинацію.

Хто ж отримає тисячу від президента?

На виплату за вакцинацію від коронавірусу мають право усі повнолітні громадяни України, які щепилися вже двома дозами вакцини.

Для зарахування грошей українцям потрібно зареєструватися у застосунку "Дія" згенерувати у ньому "зелений" сертифікат про covid-вакцинацію та скористатися пілотним режимом "єПідтримка", який запрацює у додатку з 13 грудня.

У Кабміні повідомляють, що гроші на рахунках українців почнуть з`являтися з 19 грудня, хоча "Монобанк" вже анонсував можливість створення спеціальної картки для цієї виплати.

Коли можна отримати тисячу?

Процес виплат в Україні розпочнеться з 19 грудня і триватиме до кінця 2022 року.

Пілотний режим "єПідтримки" у додатку "Дія" запрацює з 13 грудня. 

Для того, щоб гроші встигли зарахувати на особистий рахунок до новорічних свят, заявки в "Дії" потрібно залишати до 29 грудня. Але, в цілому, прийом заявок на "ковідну тисячу" триватиме по 18 грудня 2022 року. Тривалість зарахування — 2 доби.

Звернемо вашу увагу, що після того, як гроші будуть зараховані на картку, їх потрібно встигнути витратити упродовж чотирьох місяців. Якщо ж за цей період ви грошима не скористуєтесь, вони повернуться державі.

Яким чином отримати кошти за covid-вакцинацію?

  • Оформлення спеціальної картки "єПідтримка"

Подати заявку на картку можна у банках-партнерах програми, таких як "А-Банк" "Альфа-банк", "Укргазбанк", monobank в онлайн-режимі або у відділеннях.

Використовувати рахунки, які вже були оформлені у банках забороняється.

  • Завантаження застосунку "Дія" та авторизація в ньому

У додаток потрібно внести\згенерувати наявний "зелений сертифікат" про вакцинацію.

  • У розділі "Послуги" обрати пункт під назвою "єПідтримка"
  • Обрати картку для виплати — "єПідтримка"

Програма запропонує перелік банківських установ, з яких потрібно обрати ту, в якій ви збираєтесь отримувати тисячу гривень.

При умові допущення помилки, додаток перекине вас до обраного банку для оформлення картки "Дія", а після створення віртуального рахунку, поверне назад у додаток.

  •  Після завершення оформлення заявки очікуйте на зарахування коштів упродовж двох діб.
Пояснення щодо отримання ковід-тисячі
Хто та як може отримати тисячу від президента

Також нагадаємо, як "Телеграф" розповів, на що та яким чином можна витратити "Вовину тисячу", яку почнуть зараховувати вакцинованим українцям вже зі кілька днів.