Долар на чорному ринку знову зростає: що буде з валютою найближчого тижня

Читать на русском
Автор
1740
Доларів багато не буває
Доларів багато не буває

Долар нещодавно здивував багатьох українців різким стрибком

Вартість долара та євро на валютному ринку України незначно стабілізувалася — найближчим часом не варто тиснути на серйозне падіння. У порівнянні з попереднім днем долар трохи підріс, як і його європейський колега.

За даними сайту "Мінфін", найближчий тиждень для валютного ринку буде непростим і ціни в обмінних пунктах по Україні відрізнятимуться. Прогноз по "коридору" купівлі та продажу валюти досить вузький і становить близько півтори гривні.

Долар коштуватиме від 36,5 до 37,85 грн, а євро від 36,3 до 37,95 грн. Зазначимо, що показники 19 липня вкладаються у цей прогноз. Долар на чорному ринку коштує 37/37,23 грн, а євро — 37,2/37,34 грн.

Курс валют на 19 липня на чорному ринку, в банках та НБУ
Курс валют на 19 липня

Зазначимо, що євро та долар зрівнялися в ціні 2022 року вперше за 20 років і такі економічні зміни впливають, у тому числі і на Україну, викликаючи зміни вартості товарів та зниження доходу від експорту. Згідно з прогнозом аналітика Андрія Гойлова, тиск на євро знизиться не раніше наступного року і суттєве посилення валюти малоймовірне.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що долар може досягти позначки 40 грн вже до кінця липня. Але це не межа — за певних умов валюта може підскочити і до 60 грн за USD.