Цінові гойдалки в Україні: як у листопаді змінилися розцінки на різні види м`яса

Читать на русском
Автор
Поточний місяць демонструватиме нестабільність цін на певні категорії продуктів
Поточний місяць демонструватиме нестабільність цін на певні категорії продуктів

Останній місяць осені обіцяє українцям нові "гойдалки" за цінниками на м'ясо

Упродовж останнього місяця осені, згідно з прогнозами експертів, спостерігатиметься вкрай нестабільна ситуація із цінами на деякі популярні серед українців продуктів. Зокрема, вже у перші дні листопада м'ясо свинини суттєво здорожчало, а от курятина навпаки у ціні впала.

Відповідна інформація була оприлюднена аналітиками фінансового порталу Minfin.

Свинина

Станом на перші числа листопада в українських магазинах майже всі види свинини здорожчали на кілька гривень. До прикладу, середня ціна свиної грудинки у жовтні складала близько 172,80 гривень за один кілограм, водночас зараз вона коштує 173,21 гривні.

Ошийок обійдеться українцям у 216,35 гривні за кіло. Шашличне м'ясо обійдеться у тому 177,44 гривень за кілограм, що на 4 гривні дорожче, аніж упродовж попереднього місяця.

Що стосується лопатки, ребер та підчеревка, то вони частково у ціні впали. Наразі розцінки на лопатку утримуються на позначці у 158,74 гривні за один кілограм. Ціна на ребра утрималася — 166,21 гривні. Підчеревок - 167,97 гривні за кіло.

Курятина

Середня ціна кілограма стегон у листопаді впала до 95,95 гривень за кілограм, що приблизно на 7 гривень менше, аніж у жовтні. Курячі гомілки своєю чергою здешевшали до 70,45 гривні. А от вартість відбірного філе підвищилася, зараз за кілограм цього виду м'яса доведеться викласти 134,60 гривні.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що, згідно з прогнозами експертів, в Україні планують стабілізувати ціни на яйця — коли це станеться.