Долар в Україні утримав позиції, однак до кінця року курс може суттєво змінитися

Читать на русском
Автор
Курс валют в Україні може змінитися
Курс валют в Україні може змінитися

У 2023 році курс долара зміцнішає

Найближчим часом на валютному ринку України зберігатиметься відносна стабільність, тож різких стрибків готівкового долара до кінця березня 2023 року чекати не варто. Водночас у подальшому курс може змінитися.

Про це у коментарі для "24 каналу" розповів директор департаменту казначейства "Комінбанку" Герман Марченко, зазначивши, що через війну в країні спрогнозувати валютну ситуацію вкрай важко, адже на неї вливають досить велика кількість чинників. Однак експерт переконаний, що найбільш обґрунтовані прогнози все можна давати, однак вони не будуть перевищувати проміжок у 1,5-2 місяці.

За словами Марченка, до кінця 2023 року курс долара в Україні може зміцнитися.

Водночас директорка департаменту казначейських операцій "Юнекс Банку" Ганна Золотько все ж "вангує", що через просідання національної української валюти на 20-23% відносно офіційного курсу, долар може здорожчати чи не до 44,4-44,5 гривні.

Порівняно з учорашніми розцінками, у понеділок, 9 січня, курс готівкового долара в українських обмінниках свої позиції утримав. За даними фінансового порталу "Мінфін", середній курс купівлі долара становить 40,60 гривень, продажу — 40,75.

Офіційні ціни від Національного банку України у перший робочий день тижня виглядають таким чином:

Нагадаємо, директор департаменту казначейства "Комінбанку" Герман Марченко у коментарі "Телеграфу" розповів, яким чином успіхи українських ППО впливають на готівковий курс. Експерт переконаний, що коливання долара найближчим часом не перевалить позначку у 1 гривню. Тобто ціна на американську валюту утримуватиметься в рамках 40-41 гривні.