Вплив російських обстрілів на курс долара: українцям розповіли, чого чекати 2023 року

Читать на русском
Автор
743
Курс валют сьогодні та прогнози експертів
Курс валют сьогодні та прогнози експертів. Фото minfin.com.ua

Російські обстріли перестали впливати на валютну ситуація в країні

У Національному банку Україні запевняють, що валютний ринок вже встиг звикнути до масованих обстрілів мирних українських міст з боку окупаційної армії, тож суттєвих коливань більше не демонструє.

Таку інформацію член Ради НБУ Василь Фурман озвучив в ефірі всеукраїнського телемарафону "Єдині новини", зазначивши, що курс, зафіксований головним банком країни, є правильним і відіграє вкрай важливу роль під час війни.

"Валютний ринок, як і ми з вами, звик до обстрілів і не реагує на них – і це плюс. В цілому різниця між готівковим і безготівковим ринком незначна і відносно стабільна протягом останніх місяців", — пояснив він.

Також він зазначив, що попри відносну стабільність, у новому році готівковий курс все ж, скоріше за все, буде демонструвати коливання. Однак вони будуть несуттєвими.

За даними порталу "Мінфін", у середу, 4 січня, середній курс в долара в українських обмінниках становить 40,55 гривні (купівля) і 40,70 грн (продаж) порівняно з учорашніми 40,75.

Офіційний курс від НБУ впродовж сьогоднішньої доби виглядатиме так:

  • долар — 36,57 гривні,
  • євро — 38,53 гривні.

Раніше "Телеграф" повідомляв, чого чекати від цін на валюту у січні 2023 року та якими сюрпризами американська валюта здивує українців у новому році.