Долар в Україні впевнено повзе угору: чи чекати від курсу неприємного сюрпризу 2023 року

Читать на русском
Автор
1363
Що буде з курсом 2023 року - розповів Василь Фурман Новина оновлена 22 грудня 2022, 09:58
Що буде з курсом 2023 року - розповів Василь Фурман

Попри очікувану стабільність, деякі фактори все ж відчутно позначатимуться на курсі

2023 року курс американської валюти в Україні, ймовірніше за все, буде стабільним. Однак ризики девальвації гривні все ж існують.

Про це в коментарі видання OBOZREVATEL розповів фінансовий експерт, доктор економічних наук Василь Фурман. На його думку, у короткостроковій перспективі ризики девальвації національної валюти дійсно існують, однак вони досить низькі, коли враховувати, що в країні війна.

За словами експерта, курс долара 2023 року залежатиме від багатьох чинників, але ключові залишаться незмінними. До останніх Фурман відносить швидкість надходження міжнародної допомоги та успішні домовленості керівництва країни із представниками Євросоюзу і США.

Він також додав, що наступного року Україна матиме нову програму з МВФ, тож отримає змогу профінансувати свій дефіцит державного бюджету повною мірою, навіть без участі Національного банку.

Сьогоднішня ситуація в обмінниках країни поки також демонструє відносну стабільність. Так, за даними фінансового порталу "Мінфін", у четвер, 22 грудня, середній курс купівлі американського долара становить 40,20 гривень. Водночас продаж обійдеться у 40,35 гривні.

При купівлі одного євро сьогодні дають 42,20 гривні, при продажу — 42,40.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як масовий блекаут може позначитися валютних курсах.

Також нагадаємо, чи варто українцям чекати здорожчання долара до 50 гривень.