Попит на долар зменшується: чого чекати від курсу наступного тижня

Читать на русском
Автор
1132
Гривня починає укріплюватися на валютному ринку
Гривня починає укріплюватися на валютному ринку. Фото money24.kharkov.ua

Експерт підкреслює, що на формування курсу зараз впливає чимало позитивних факторів

На валютному ринку продовжується своєрідне затишшя — долар утримує стабільні позиції, чим допомагає гривні набрати більше сили. На думку директора департаменту казначейства банку COMINBANK Германа Марченка, подібна тенденція продовжиться і на наступному тижні, із 6 по 12 березня. Швидше за все, американська валюта знаходитиметься у коридорі 38-39,5 грн.

Про це експерт повідав у коментарі "УНІАН". Марченко підкреслює, що насправді два останні тижні курс валют в обмінниках був вельми "рухливим". Однак це позитивно впливає на загальну ситуацію, адже різниця між валютою під час покупки та продажу зменшилася. Спеціаліст підкреслює, що це є одним із наочних свідчень стабільності на ринку.

Загалом курс наразі формується завдяки помірному рівню інфляції (менше 1%), постійної фіндопомоги від партнерів, а також правильна робота Нацбанку, зокрема стабільні офіційний курс валют та облікова ставка. Саме тому цікавість українців повертається до гривні, а долар дещо втрачає позиції.

"Із 6 по 12 березня на валютному ринку зберігатиметься відносна стабільність з незначними коливаннями готівкового курсу в межах 38-39,5 грн за долар та 40-41 грн за євро", — переконаний Герман Марченко.

Що із курсом 4 березня?

Станом на ранок суботи, 4 березня, долар на чорному ринку зовсім трохи піднявся у ціні. Таким чином, купують валюту США за 38,95 грн, а продають — за 39,10 грн. Днем раніше обидві позиції були дешевші на 10 копійок.

Курс валют в Україні 4.03.2023
Курс валют в Україні 4.03.2023

Змінилася дещо і вартість євро: покупка обійдеться в середньому у 40,99 грн, а продати вдасться за 41,15 грн.

Якою є ситуація на міжбанку, дізнавайтеся з інфографік нижче:

Курс долара в Україні 4.03.2023
Курс долара в Україні 4.03.2023
Курс валют в Україні 4.03.2023
Курс валют в Україні 4.03.2023

Раніше "Телеграф" розповідав, які чинники можуть вплинути на формування курсу в березні і чи чекати несподіванок від долара.

Також ми писали, як здатен змінитися курс валют протягом весни. Свою позицію озвучив банкір Юрій Крохмаль.