Ситуація зміниться: що буде з курсом долара в Україні перед Великоднем

Читать на русском
Автор
1665
Ситуація на валютному ринку України може невдовзі змінитись
Ситуація на валютному ринку України може невдовзі змінитись. Фото Pixabay

Банкір зробив прогноз курсу на два тижні квітня

Курс долара в Україні на готівковому ринку протягом двох тижнів може змінитися. Ближче до Великодня очікується падіння курсу на кілька відсотків. Гривня, відповідно, у той самий період зміцниться.

Такий прогноз озвучив директор департаменту казначейства Акціонерного товариства "Комібанк" (COMINBANK) Герман Марченко у коментарі 24 каналу. На його думку, у великодній період, який розпочнеться ближче до кінця тижня, гривня може зміцнитись у межах 2-3%.

"Це пояснюється тим, що витрати громадян можуть суттєво зрости, що вже виявилося у збільшенні попиту на окремі категорії продуктів. Отже, продаж готівкової валюти може збільшитися, що зараз вплине на роздрібний курс купівлі", — сказав Марченко.

Зазначимо, що за даними порталу "Мінфін", сьогодні, 31 березня, середній курс долара на чорному ринку — 37,78 грн (купівля) та 37,90 (продаж). Водночас офіційний курс Національного банку України — 36,56.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що експерт Антон Курінний розповів українцям, коли курс долара може зрости до 39 гривень.