Ремонт та аудит: куди "Енергоатом" хоче витратити десятки мільйонів гривень маючи мільярдні борги

Читать на русском
Автор
Енергоатом
Енергоатом. Фото Відкриті джерела

Енергоатом не соромиться великих витрат незважаючи на тяжкий фінансовий стан

Близько 47 млн гривень має намір витратити НАЕК "Енергоатом України" у травні на ремонт свого офісу на вулиці Назарівській у Києві та на послуги з оцінки необоротних активів підприємства. Обидві послуги підприємство має намір купити на тендерах у травні.

Так, 12 травня НАЕК хоче провести аукціон із поточного ремонту приміщень у своїй будівлі у столиці та оцінює ремонт майже у 7 млн гривень.

За ці гроші підрядник зобов’язаний надати повний спектр послуг: від ремонту ганку та приміщень до вивезення сміття, що утворилося після робіт, обсяг якого вирахований у 68 тонн 670 кілограмів. Щоправда, станом на п’ятницю, 5 травня, поки що бажаючих надати ці послуги не було, втім, час є ще до 12 травня.

Але куди цікавіший інший тендер – за оцінкою необоротних активів "Енергоатому", оголошений ще 18 листопада та призначений на 17 травня. Дивно, але, як і у випадку із заявкою на ремонт офісу, офіційно поки що учасників тендеру немає.

Він передбачає винагороду для переможця, який виконає послугу, у 39,3 млн. гривень, що дуже хороша сума для роботи, яку переможець повинен буде виконати до 30 червня, тобто трохи більше місяця після тендеру.

Вже дві компанії цікавилися тендером і зверталися до організатора з проханням пояснити чи внести зміни до тендерних умов, проте офіційну заявку на участь поки що так і не подали.

У соцмережах висловили подив цими тендерами, адже за "Енергоатомом" числяться мільярдні борги, приміром, одному лише "Укренерго" НАЕК заборгував близько 3 млрд гривень.

"Читаю, які у НАЕКу жахливі борги, і раптом ляп — ремонт на Назарівській. А ви проводите ремонт, коли у вас борги?", — запитує журналістка Ілона Заєць.

Тим часом "Енергоатом" підписав договір із американською компанією Holtec International на будівництво до 20 малих модульних атомних реакторів в Україні.