Курсовий штиль: коли в Україні очікується стабільність долару

Читать на русском
Автор
976
Курс долара в Україні передбачається стабільним протягом 26-30 липня
Курс долара в Україні передбачається стабільним протягом 26-30 липня. Фото Pixabay

Експерт зробив прогноз щодо курсу долара на кінець липня

Коливання на валютному ринку до кінця липня малоймовірні, бо, за прогнозами експертів, причин, здатних якимось чином "хитнути" курс долара в Україні, нині нема.

Як повідомляє начальник департаменту казначейства Глобус банку Тарас Лєсовий для "OBOZREVATEL", вартість американської валюти перебуватиме в межах 36,7-37,3 грн/долар.

За словами банкіра, зараз в Україні сформувалась досить позитивна економічна кон'юнктура, яка дає підстави говорити про подальшу стабільність на валютному ринку. Так, НБУ взяв чіткий курс на поступову лібералізацію валютного ринку – зокрема, там мають намір повернутися до плаваючого курсу.

Окрім того, накопичено рекордні міжнародні "запаси" та анонсовано зниження облікової ставки НБУ щонайменше на 1-2% (із 25% до 24-23%), а до кінця року облікова ставка може знизитись до 20%.

"Тож наприкінці липня "курсовий штиль" нікого не здивує. Межі допустимих курсових коливань залишаться постійними – 36,7-37,3 грн/долар. Водночас поточні зміни курсу будуть у межах 0,1-0,3 грн", – пояснює Лєсовий.

Курс долара в Україні на 26 липня

За даними порталу "Мінфін", у середу, 26 липня, середній курс долара в українських банках становить 36,80 грн (купівля) та 37,40 (продаж). Готівковий курс — 37,32 (купівля) та 37,44 (продаж). Водночас офіційний курс Національного банку України залишається незмінним — 36,56 грн.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що НБУ може переглянути офіційний курс долара.