Місячна зарплата військових затримується: від чого це залежить та як вона нараховуються

Читать на русском
Автор
4189
Українські воїни
Українські воїни. Фото Генштаб ЗСУ

Юрист дав відповідь

Іноді бувають ситуації, коли місячне грошове забезпечення українських бійців, яке складається з багатьох виплат, держава може вчасно не нарахувати. Це може бути через 2 причини — відсутність коштів у бюджеті та неналежно сформовані запити на виплату зарплатні військовими частинами.

Як каже юрист Ростислав Кравець для Факти ICTV, гроші, які вони отримують в період дії воєнного стану, мають кілька позицій: щомісячне грошове забезпечення та додаткову винагороду у вигляді премій від 30 до 100 тис. грн.

Коли надходить зарплата військовому

Українські захисники отримують заробітну плату на банківські картки.

Виплати надходять в два етапи: з 5 по 15 число місяця — аванс, а з 25 числа до початку наступного місяця — основна сума грошового забезпечення. Все залежить від військових частин та роду військ.

"Все залежить від військових частин та роду військ. Я маю на увазі Національної гвардії та Міністерства оборони", – розповідає юрист Ростислав Кравець.

Через які причини виплати можуть вчасно не надходити

За словами юриста, затримка оплати може бути з декількох причин:

  • відсутність коштів у бюджеті;
  • неналежно сформовані запити на виплату зарплатні військовими частинами.

"Відразу в зарплатню включають безпосередньо додаткові виплати стосовно участі в бойових діях чи перебування в зоні бойових дій. Це також потребує певного часу на узгодження, тому можуть бути затримки й з цього приводу також", – додає юрист.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав, що військові за деяких умов можуть чекати від 250 тисяч гривень.