На долар в Україні впливають 4 речі: що буде з курсом найближчими днями

Читати російською
Автор

Аналітик розповів, чи чекати від валюти сюрпризів

Наприкінці робочого тижня на готівковому ринку не очікується здорожчання долара і він перебуватиме на рівні 38,5 гривні. Експерти впевнені, що Нацбанк не допускатиме різких коливань.

Як повідомив аналітик Олексій Козирев, передає "Мінфін", жодного ажіотажу з купівлі готівкової валюти з боку банків та обмінників не буде. Але американська валюта повністю залежна від інтервенцій (Ред. Інтервенція — купівля, продаж або обмін Національним банком іноземної валюти на валютному ринку України з метою впливу на обмінний курс гривні до іноземних валют) Нацбанку, їх обсягів, тактики проведення та курсу регулятора під час їх проведення.

За його словами, курсовий коридор 25-27 жовтня на міжбанку перебуватиме в межах від 36,48 до 36,75 гривні.

На готівковому ринку у більшості кас банків долар цього тижня перебуватиме в межах коридору купівлі та продажу від 37,10 до 38,50 грн, а в обмінниках — від 37,40 до 38,30 гривень.

"Цього тижня євро буде головним інструментом отримання доходів як для світових спекулянтів, так і для місцевих українських колег", — резюмував Олексій Козирев.

Курс долара в Україні станом на 25 жовтня

За даними порталу "Мінфін", у середу, 25 жовтня, середній курс долара в українських банках становить 37,50 грн (купівля) та 38,10 (продаж). Готівковий курс — 37,87 (купівля) та 38,00 (продаж). Водночас офіційний курс Національного банку України — 36,57.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що курс долара до кінця року має серйозно змінитись. Експерти назвали дві причини, які впливатимуть на нього.