Нацбанк "керуватиме парадом": чого чекати від курсу долара до кінця року

Читать на русском
Автор
Американська валюта
Американська валюта. Фото Pixabay

Офіційні показники зросли

Експерти прогнозують, що протягом останнього місяця цього року вартість американської валюти буде залежати від дій НБУ. Є ймовірність, що гривня може трошки здешевшати.

Якщо банк продовжить свої нинішні дії, то на міжбанку курс долара залишиться у межах 36-36,5 гривень, як пояснює директор Департаменту аналітичних досліджень Райффайзен Банку Олександра Печерицина для Мінфіну. Він прогнозує, що національна валюта України може ослабнути й долар коливатиметься в межах 36,8-36,9 гривні.

А от за словами директорки департаменту казначейських операцій "Юнекс Банку" Ганна Золотько, безготівковий долар перебуватиме у межах 36—37 гривень.

На її думку, хоча ринку і відбудуться можливі деякі коливання, однак готівковий курс, за сценарієм, коливатиметься у межах 37,1—38,4 гривні.

Курс долара в Україні станом на 29 листопада

За даними порталу "Мінфін", у середу, 29 листопада, середній курс долара в українських банках становить 37,20 грн (купівля) та 37,70 (продаж). Готівковий курс — 37,50 (купівля) та 37,58 (продаж). Водночас офіційний курс Національного банку України — 36,36 грн.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що курс може вирости до 38 грн і, в основному, це залежить від дій Національного банку України.