"Дай 200 гривень, а отримаєш 400": українці повелися на примітивне шахрайство

Читать на русском
Автор
2205
Та сама Софія Бойчукова та коментарі її жертв
Та сама Софія Бойчукова та коментарі її жертв. Фото Скриншот

На сторінці шахрайки лише три дописи та речення про 11 років у темі фінансів

В Україні працює нова шахрайська схема. Цього разу зловмисники вирішили не мудрувати із вигадуванням фейкових біографій, у чому підозрюють відомого психолога Спартака Суботу. Натомість вони просто просять гроші у довірливих українців і обіцяють повернути удвічі більше.

Про те, як потрапила на гачок аферистів розповіла Анна з міста Дніпро, повідомляє "AНДРІЮК ONLINE". Жінка розповідає, що в Instagram вона побачила у сторіс своїх друзів Софію Бойчукову, яка "може перемножити ваші гроші в 2 рази". Відповідно, пропонувала скинути їй 200 гривень, а отримати 400 грн пізніше.

"Я зацікавилася цією темою і вирішила заради експерименту скинути 300 грн, щоб потом вивести 600 і задонатити в фонд допомоги тваринам. Чекати треба було 72 години, але і через тиждень гроші ніхто не скинув", — говорить Анна.

Софія виправдовувалася тим, що є проблеми з лімітами карток, обіцяла повернути гроші, але згодом просто перестала відписувати. За словами потерпілої, аферистка працює не одна, у неї є "учні", які ведуть свою діяльність за тією ж схемою.

"Поки що до інших міст це не дійшло, але Дніпро та Павлоград вже кинули. Люди вірили, поки вона не почала всіх масово ігнорувати", — йдеться у повідомленні.

Також Анна підозрює, що це може бути угрупування людей, яке кидає людей на гроші. Також припускає, що вони з росії, бо пошта у Софії Бойчукової російська. В коментарях люди вражені наївністю людей, які повелися на таку примітивну схему, де людина просто просить гроші, обіцяючи їх примножити "нізвідки".

Скриншот коментарів

Нагадаємо, що в Україні шахраї створюють набагато складніші схеми. До прикладу, на аферу з родичкою знайомого військового потрапив навіть відомий бізнесмен.

Групу подібних шахраїв виявили у колонії на Рівненщині. Вони пропонували інформацію про полонених військових в обмін на гроші.