Глава МВС зробив заяву щодо стрільби у Дніпрі, а у мережу виклали відео з бодікамер копів

Читать на русском
Автор
86906
Ігор Клименко нагадав про дотримання законів
Ігор Клименко нагадав про дотримання законів. Фото Пресслужба МВС України

На камерах патрульних видно агресивну поведінку чоловіка та його дружини

Глава МВС України Ігор Клименко прокоментував убивство патрульним чоловіка у Дніпрі. За його словами, громадяни повинні дотримуватись закону і не влаштовувати анархію в країні, особливо в період війни.

Про це він заявив у своєму Telegram-каналі. Тим часом патрульна поліція опублікувала відео із нагрудних камер поліцейських, на якому видно початок конфлікту.

Міністр внутрішніх справ зазначив, що смерть — це завжди горе, але у подіях у Дніпрі слід розібратися на холодну голову без емоцій. Наразі триває слідство, яке має ретельно розібратися у події. Ігор Клименко також додав, що дотримання законів громадянами є очевидними речами, за умови, що ті хочуть жити в правовій державі. Порушники не мають права кидатися на поліцейських, а повинні поводитися відповідно до встановлених норм і навчати законослухняності своїх дітей.

"Ця ситуація – серйозний прецедент. Ми живемо у воєнний час. Не завжди стабільний, але зараз контролюємо. Контрольований завдяки зусиллям правоохоронних органів. Якщо окремі громадяни житимуть в анархії й вважатимуть себе вищими за Закон, а поліція не зможе виконувати свої функції, українське суспільство чекають дуже темні часи", — резюмував глава МВС України.

Разом з тим, Патрульна поліція України опублікувала відео з нагрудних камер поліцейських, на яких видно, як "Ягуар" тікає від патрульних, а чоловік та його дружина по-хамськи поводяться. На камерах фіксації швидкості руху помітно, що авто з крайньої правої смуги повертає ліворуч, що заборонено ПДР, а за кермом на той момент перебуває чоловік, а жінки сидить поруч.

Проте під час зупинки на водійському місці сиділа саме жінка, яка заявила, що не знала про заборону повертати ліворуч з крайньої лівої смуги. Замість того, щоб спокійно прийняти штраф від поліцейських, чоловік вийшов із машини та почав їм хамити. Він відмовлявся виконувати накази патрульних навіть тоді, коли дівчина-інспектор скористалася правом відгородити від себе на 20 метрів незаконослухняного громадянина. Коли патрульні почали витаскувати жінку-водія з авто, бо та відмовлялася вийти сама, та почала награно кричати та попросила дітей знімати все на телефони та викликати "ментів".

На бодікамері патрульної видно, як чоловік спочатку штовхає її напарника на асфальт, а потім розбиває їй обличчя. Саме в момент нападу на колегу патрульний дістає пістолет, підводиться та робить три постріли в агресивного чоловіка.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що мер Дніпра Борис Філатов прокоментував інцидент із патрульними. Він чітко позначив чий бік займає та пояснив чому.