Мер Харкова розповів, скільки жителів залишилося в місті майже через рік обстрілів

Читати російською
Автор
Новина оновлена 07 квітня 2024, 21:43

Незважаючи на обстріл, мешканці Харкова повертаються додому

Російська армія продовжує руйнувати Харків, спрямовуючи свої ракети до центральних районів. Через систематичні обстріли населення першої столиці України зменшилося до 1 млн осіб.

Про це розповів мер міста Ігор Терехов, повідомляє "Страна". Але частина харків’ян повертаються додому, незважаючи на російські атаки.

За словами мера Харкова, населення міста до війни сягало майже 2 млн осіб, враховуючи студентів та переселенців. Станом на лютий 2023 року в місті залишилося приблизно 1,1 млн. жителів. Більшість харків’ян виїхали до Полтавської області.

"Сьогодні кількість харків’ян складає 1,1 млн. Після останніх обстрілів частина виїхала до Полтавської області, але й вони поступово повертаються", - сказав Ігор Терехов.

Підрахунок населення Харкова ведеться за кількістю проданого хліба, завантаження громадського транспорту та трафіку мобільних операторів.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що стала відома кількість загиблих українців у Туреччині. Землетрус забрав життя п’ятьох українців, ще семеро вважаються зниклими.