У Києві небагатолюдно святкують Водохреща: відео з висоти пташиного польоту

Читать на русском
Автор
575
Хрещення у Києві Новина оновлена 19 січня 2022, 12:08
Хрещення у Києві. Фото telegraf.com.ua

На обмивання в крижаній воді зважилися і чоловіки, і жінки різного віку.

Багато віруючих українців 19 січня святкують Хрещення Господнє. Це одне з найважливіших, двонадесятих свят у церковній ієрархії. Головною з народних традицій у цей день є купання у ополонці.

Одне із традиційних місць для занурення у воду у Водохреще у столиці України — Оболонська набережна. Як передає кореспондент "Телеграфу", тут у заздалегідь вирубаному на льоду хресті вже почали занурення у воду.

Хрещення на Оболоні
На Оболоні обладнали спеціальне місце для омивань
Водохреще Київ 2022
Місце для занурення вирубане в товстому шарі льоду

Прийти і приєднатися до традиційних хрещенських купань наважилися десятки людей. Як "Телеграф" писав раніше — за народними повір’ями таке омивання може змити гріхи, але священики стверджують — церковної практики такої немає.

Купяння на Оболоні на Водохреще
Багато купальників приїхали на авто
Хрещення на Дніпрі в Києві
Занурення у води Дніпра
Водохреще 2022 Оболонь
У воду заходять одночасно кілька людей

У Києві на Водохреще 2022 року обладнано 12 місць для організованого занурення у воду. На них не лише підготували локації, а й працюють медики та рятувальники.

Занурення в крижану воду може викликати у організму стрес, якщо людина заздалегідь не загартовувалася. Для тих, хто вирішив практикувати занурення в ополонку є ряд простих правил, як мінімізувати ризики та підготуватися.

Водохреща на Оболонській набережній
Частина людей підійшла до занурення з гумором

Фото: Ян Доброносов, Телеграф.

"Телеграф" раніше писав про те, що воду на Водохреща освячують і напередодні свята, і в сам день Водосвяття. Церковне свято пов’язане з хрещенням Христа в Йордані. Серед заборон цього дня — мораторій на сварки, лихослів’я та вживання алкоголю перед омиванням.