У боях за Київщину вцілів містичний "символ життя" (відео)

Читать на русском
Автор
684
Незвичайна скульптура раніше була туристичним об’єктом
Незвичайна скульптура раніше була туристичним об’єктом. Фото latifundist.com

Вир війни не знищив символ відродження

Економічне відродження України після війни вже активно обговорюється: планують відновлення зруйнованих міст та сіл, запуск роботи інфраструктури. Одним із таких став смт Іванків. Коли росія вторглася з боку Білорусі до Чорнобильської зони, вдалося її зупинити під Іванковом за 80 кілометрів від столиці України.

Тут точилися запеклі бої на самому початку вторгнення — відновити контроль та звільнити населений пункт вдалося лише 1 квітня. У містечку багато руйнувань, але війна оминула скульптуру "Яйце життя" на кільцевій дорозі з північного боку міста.

Свіжі факти та аналітика – достовірно про війну з росією

Як розповіла начальник відділу культури, туризму, молоді та спорту Іванківської сільради Наталія Бірюк, скульптура – символ відродження громади після Чорнобильської катастрофи. У ньому послання українських школярів майбутнім поколінням. Вона вважає, що в тому, що "Яйце життя" вистояло, коли навколо йшли запеклі бої є символізм.

Це не дивно, адже для багатьох народів саме яйце було символом відродження, родючості, переродження. У етрусків воно означало відродження після смерті, а стародавньому Єгипті було як символом людського відродження, і космічного. У багатьох міфологіях всесвіт починався саме з яйця. А "Яйце життя" в Іванкові стало алегорією перемоги та життя вже вдруге.

Раніше Іванків уже з’являвся в добрих новинах України — місцевий житель викрав у окупантів "Урал" із боєприпасами та передав ЗСУ.

Тим часом, як писав "Телеграф", мольфари та астрологи намагаються передбачити важливі для України події, зокрема смерть кривавого диктатора володимира путіна та закінчення війни в країні.