Школярі відпочиватимуть більше тижня: коли закінчаться весняні канікули у Києві

Читать на русском
Автор
5943
Школярі у Києві вже пішли на канікули
Школярі у Києві вже пішли на канікули. Фото Ілюстративне фото

Учні у Києві проведуть на весняних канікулах дев’ять днів

Українські школярі та школярки з 27 березня у деяких регіонах перебувають на весняних канікулах, у тому числі й у Києві. Проте цього року кожен навчальний заклад може самостійно визначати терміни відпочинку учнів, тож не у всіх регіонах наразі учні відпочивають від навчання.

Щодо Києва, то канікули у місті розпочалися згідно з рекомендаціями Міносвіти з 27 березня. У столиці не знайшли причин для перенесення весняних канікул. Триватиме відпочинок учнів дев’ять днів (з урахуванням двох вихідних перед початком канікул) – до 3 квітня.

"Згідно з рекомендованою структурою навчального року, з 27 березня в Києві для школярів розпочнуться весняні канікули. Причин для їх перенесення поки що немає. Інші навчальні заклади Києва продовжать працювати з дотриманням вимог безпеки", — заявив заступник голови КМДА Валентин Мондрієвський.

Така система канікул передбачена для навчальних закладів, які навчаються у два семестри (чотири чверті навчального року). А для шкіл, ліцеїв та коледжів із трисеместровою системою з модулями, МОН дало рекомендації провести 9-денні канікули з 3 до 9 квітня.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, коли в Україні завершиться навчальний рік. Залежатиме це від того, в якому класі навчається дитина.