Київщину затоплює: людям допомагають вибиратися з будинків, а вулицями вже можна пливти (фото та відео)

Читать на русском
Автор
1134
На Київщині стався потоп
На Київщині стався потоп. Фото Андрій Нєбитов

Українців попереджають про небезпечні гідрологічні явища 13 та 14 квітня

Погодні умови у квітні цього року дедалі частіше призводять до несприятливих ситуацій. Після потопу в Краматорську подібне явище сталося на Київщині. В результаті у смт Іванків Вишгородського району було підтоплено дві вулиці.

Так, сьогодні, 13 квітня, в Іванкові через значні опади розмило дамбу. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов, опублікувавши відповідні фото і відео.

"У селищі Іванків внаслідок тривалих дощових опадів розмило дамбу місцевого ставка, вода впала в річку, яка проходить неподалік житлових вулиць", — сказав він.

Нєбитов підкреслив, що внаслідок пригоди було підтоплено дві вулиці. На місці працюють відповідні служби. На даний момент рівень води вже поступово знижується.

Водночас у Київській обласній військовій адміністрації інформують, що 13 та 14 квітня будуть небезпечні гідрологічні явища. Наразі оголошено другий рівень небезпеки.

"Внаслідок пропуску весняної повені через Київську ГЕС, на р. Дніпро у м. Києві, Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах Київської області відзначатиметься затоплення заплавних територій та початкове затоплення низьких ділянок садово-дачної забудови, присадибних ділянок у низці прибережних населених пунктів", — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що 12 квітня служба ДСНС Київської області повідомила, що у смт Чабани сталося затоплення прибудинкової ділянки та частково приміщень у будинку. Потім подібна ситуація сталася у Бучанському районі.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що у березні українці стали свідками рідкісного природного явища. Місцеві жителі зняли на відео та опублікували дивовижні кадри снігової бурі разом із блискавками.