Ще й землетрус? Що відомо про ранкові поштовхи у Києві (відео)

Читать на русском
Автор
13177
Землетрус, якщо його підтвердять, був не надто потужним
Землетрус, якщо його підтвердять, був не надто потужним

В Україні про слабкі землетруси повідомляють доволі часто

Не тільки атаки на столицю дронами-камікадзе не давали спати киянам в ніч проти 28 травня. Багато людей, здебільшого мешканці верхніх поверхів відчули поштовхи чи вібрацію, від якої колихались люстри.

Відстеження землетрусів на основі даних користувачів Volcanodiscovery повідомляє про поштовх в 16 кілометрах на південний-захід від Києва. Його магнітуда раніше була оцінена в 3,4, проти потім оцінка замінилася на знак питання.

Землетрус в Києві
Відстеження землетрусів

Відчувати поштовх могли мешканці не тільки столиці, а й Вишневого, Боярки, Броварів, Василькова, Вишгорода, Ірпеня та Бучі. В мережі з’являються відео того, як на верхніх поверхах будинків під час поштовхів колихалися люстри.

Де відчувався землетрус в Києві
Де відчувався землетрус

Зазначимо, що Головний центр спеціального контролю не повідомляв про землетрус на Київщині. Однак напередодні трясло Полтавщину — тут стався землетрус магнітудою 3,5. І хоча фахівці відносять такі поштовхи до ледь відчутних, Полтава не є сейсмоактивним регіоном і будівництво тут проєктується з магнітудою максимум 3. При поштовхах у 4 та 5 будинки можуть піти тріщинами.

Раніше "Телеграф" розповідав про наслідки атаки дронів на столицю. Ця атака стала наймасовішою, попередньо знищили понад 40 дронів над Києвом.