Кличко зробив заяву щодо роботи укриттів та натякнув на відповідальність Банкової

Читать на русском
Автор
3031
Віталій Кличко на місці падіння уламків російської ракети
Віталій Кличко на місці падіння уламків російської ракети. Фото t.me/vitaliy_klitschko

За 2022 та 2023 роки з міського бюджету Києва районам на облаштування укриттів було виділено 1,2 мільярди гривень

У Києві після загибелі людей від уламків російських ракет перед дверима зачиненого укриття, ухвалене рішення про цілодобовий доступ до укриттів. Воно обовʼязкове до виконання всім установам і закладам.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Він додав, що його виконання контролюватимуть не лише всі відповідальні служи, але й громадськість.

"Всі небайдужі можуть доєднатися і стати інспекторами громадського контролю. Звертатися потрібно до Департаменту муніципальної безпеки. Патрульна поліція, і ми за це вдячні, допоможе перевіряти доступність укриттів під час повітряної тривоги в комендантську годину", — написав він.

Кличко додав, що Київрада, на найближчому позачерговому засіданні 8 червня, звернеться до парламенту щодо встановлення відповідальності, зокрема, приватних власників приміщень укриттів, — за недопуск людей та неналежну роботу укриттів.

Мер наголосив, що за 2022 та 2023 роки з міського бюджету Києва районам на облаштування укриттів було виділено 1,2 мільярди гривень.

"Цими коштами, підкреслю, розпоряджалися й розпоряджаються РДА міста. Відповідальними є глави районів. На сьогодні виконання і використання коштів — вкрай незадовільне. В кінці червня підіб’ємо підсумки використання коштів на облаштування укриттів", — написав Кличко, додавши, що за результатами можуть бути звернення щодо звільнення або відсторонення глав районів.

Він додав, що те, що люди загинули, бо не змогли потрапити в укриття — спільна відповідальність.

"Всіх служб і моя, як мера міста. Але також хочу нагадати, що глав районів столиці призначає президент, за поданням уряду. Мер столиці не може не те що звільнити голову району, а навіть винести йому догану", — пояснив ситуацію.

Мер Києва нагадав, що з десяти глав районів у Києві, дев'ять — представники від "Слуги Народу". Керівник Київської міської військової адміністрації призначений Офісом Президента.

"Це — якщо про спільну і справедливу відповідальність. І сьогодні я наголошую главам районів, що саботажу терпіти не буду! Райони столиці — це не окремі князівства, де можна ходити в білих рукавичках і нехтувати виконанням своїх обовʼязків", — резюмував Кличко.

Раніше "Телеграф" розповідав, що міська влада Києва обіцяла щодо укриттів пару днів тому і як виправляються після трагедії.