Під Києвом продають розкішний "Версаль" за 16 млн доларів з власною набережною: він може бути пов’язаний із покупцем "веж Бойка" (фото)

Читать на русском
Автор
7578
Маєток за 16 млн доларів
Маєток за 16 млн доларів. Фото luxestate.kiev.ua

Тут є ще два басейни та гараж на 15 автомобілів

В мережі продається розкішний маєток біля Києва, який пов’язують із ексзаступником голови правління "Нафтогазу" Сергієм Кацубою. Йдеться про великий палац за 16 млн доларів.

Оголошення днями опублікували на сайті "OLX". Там йдеться, що будинок розташований у селі Хотянівка у Київській області. Ще у 2014 році проєкт "Схеми" оприлюднили розслідування, у якому йдеться, що маєток належав Сергію Кацубі — ексзаступнику голови "Нафтогазу", ексдепутату та куратору так закупівлі так званих "веж Бойка". До слова, маєток намагалися продати ще у 2021 році за цією ж ціною у 16 мільйонів доларів.

Нині ж оголошення знову виставили 28 травня 2023 року. У ньому йдеться, що уся садиба має 3,5 тисячі метрів квадратних. 15 кімнат, 135 соток землі. Також на ділянці є гостьовий будинок, набережна і причал для човнів.

"Пропонуємо розкішну резиденцію в камерному селищі, що охороняється, на березі каналу Київського моря (Вишгородський напрямок, с.Хотянівка) з власною набережною та причалом. Комплекс будівель складається з основного хазяйського будинку з ліфтом, Spa-комплексу зимового та літнього, 2 басейни, гостьового будинку з усіма зручностями, гараж на 15 авто, будинок для охорони. Територія резиденції 1,35 Га, виконаний професійний ландшафтний дизайн, мальовнича природа та захоплюючі краєвиди. У будинку виконаний ремонт у палацовому стилі, що поєднує смак, витонченість та високий статус", — йдеться в оголошенні.

Будинок продає агентство Lux-Estate. На сайті агентства цей маєток є найдорожчим об’єктом, який пропонують придбати. Є більш "демократичні" пропозиції за 12,5 мільйонів доларів чи за 10.

Нині будинок і земельна ділянка належать не Сергію Кацубі, про що свідчать витяги з Держгеокадастру та реєстру речових прав на нерухоме майно. У 2020 році права власності перейшли до Кацуби Олександра Сергійовича. Таким чином власником ймовірно може бути син ексчиновника "Нафтогазу" Олександр.

Витяг з Держгеокадастру
Витяг з реєстру прав власності на нерухоме майно

Варто нагадати, що Сергій Кацуба був народним депутатом України VII скликання від "Партії регіонів". Слідчі МВС підозрювали Сергія та його брата Олександра в організації закупівлі так званих "вишок Бойка" — бурових платформ, придбаних за удвічі завищеною ціною (по $400 мільйонів за кожну).

Сергій Кацуба

Як пише "LB.ua", також правоохоронці розслідували справу щодо розтрати державних коштів в особливо великих розмірах. В МВС стверджували, що змінивши на посаді брата Сергія Олександр Кацуба сплатив компанії фірмі з ознаками фіктивності 285 мільйонів гривень за проведені дослідження нафтогазових родовищ у шельфі Чорного моря. Хоча жодних робіт нібито не проводилося. Правоохоронці впевнені, що організатором злочинної схеми був Сергій Кацуба.

Кримінальна справа, в межах якої ухвалили рішення затримати Сергія та Олександра Кацубу, була відкрита навесні 2014 року. Вже у 2015 році Печерський райсуд Києва погодився на затримання і утримання під вартою братів Сергія та Олександра Кацуб. Однак вони, ймовірно, вилетіли з країни. Однак вже у 2016 році Олександра Кацубу затримали. А у 2017 році він пішов на угоду зі слідством, заплатив 100 млн грн до бюджету й дав важливі свідчення, тож Шевченківський суд випустив його з СІЗО.

Нагадаємо, у Києві продають квартиру за 9,5 млн доларів. Розкішні апартаменти мають 7 кімнат і вид на Дніпро.

Раніше в мережі були вражені ціною на оренду садиби. Агенція хотіла за будинок у центрі Києва 30 тисяч доларів на місяць. За ці ж гроші можна орендувати розкішні апартаменти у центрі Нью-Йорка.