Загибель киян перед закритим укриттям: суд ухвалив рішення щодо директора поліклініки (оновлено)

Читать на русском
Автор
1551
Постраждала під час падіння уламків російських ракет дитяча поліклініка у Києві
Постраждала під час падіння уламків російських ракет дитяча поліклініка у Києві. Фото ДСНС

Суд обирає запобіжні заходи ще трьом фігурантам

У суботу, 3 червня, суд відправив під цілодобовий домашній арешт Олега Шугалевича — керівника поліклініки в Деснянському районі Києва, де в ніч на 1 червня загинули двоє дорослих і дитина, які намагалися сховатися в укритті від ворожих ракет, проте воно було закрите. Напередодні йому оголосили про підозру у службовій недбалості та залишенні в небезпеці.

Про це повідомляє "Суспільне".

Своєї провини він не визнає.

Крім того, суд також залишив під цілодобовим домашнім арештом на 2 місці й другого підозрюваного — заступника директора поліклініки з технічної частини Василя Денисюка. Він, як і керівник медзакладу, не визнає своєї вини.

Охоронця поліклініки в Деснянському районі суд відправив під варту на два місяці без права внесення застави.

Як повідомляє "Уніан", охоронець Вадим Мошкін визнав свою провину, але стверджує, що злочин скоїв ненавмисне. Заявив, що під час тривоги пішов відчинити укриття у підвалі, а коли йшов відчиняти двері будівлі, пролунав вибух.

Василь Денисюк, на відміну від Мошкіна, провину не визнає. Стверджує, що укриття працювало нормально, але охоронець не відчинив двері під час тривоги.

Нагадаємо, у Києві в ніч проти 1 червня під час ракетної атаки загинули троє місцевих жителів, включаючи дитину. Вони прибігли до укриття, розташованого в поліклініці №3 у Деснянському районі, але їм ніхто не відкрив, незабаром там сталося падіння уламків, яке забрало життя 33-річної жінки та 34-мами з 11-річною дочкою.

Як повідомляв "Телеграф", мер Києва Віталій Кличко заявив, що ухвалено рішення про цілодобовий доступ до укриттів. Воно є обов’язковим для виконання всім установам та закладам. Він додав, що його виконання контролюватимуть не лише всі відповідальні служби, а й громадськість.