"Злочин і кара" у Києві: деякі ресторани працюють вночі, їх чекає жорсткий сюрприз

Читать на русском
Автор
5712
Окремі ресторатори не зачиняються вночі "до останнього клієнта"
Окремі ресторатори не зачиняються вночі "до останнього клієнта". Фото posteat.ua

У Київраді зареєстрували проєкт рішення про демонтаж літніх площадок у закладів-порушників

У Києві з 1 вересня розважальні заклади і ресторани працюють на годину довше – до 23:00. Втім, навіть попри послаблення обмежень, деякі заклади харчування продовжують працювати і довше, ба навіть вночі.

Про це напередодні повідомив співголова фракції УДАР у Київській міській раді Дмитро Білоцерковець, який зареєстрував проєкт рішення про покарання порушників часового режиму.

"Зареєстрував проєкт рішення Київради про демонтаж та заборону літніх майданчиків кафе і ресторанів в об’єктах, які працюють у комендантську годину (у столиці "коменда" триває з 00:00 до 05:00. – Авт.). Таких, на жаль, як повідомляють кияни, не один і не два. Покарання для таких недоброчесних закладів, які наживаються на людях під час війни та порушують правила воєнного стану, має бути жорстким. Якщо знаєте заклади, які працюють у комендантську годину, пишіть у коментарі", – повідомив депутат на своїй Facebook-сторінці.

Обранець також нагадав, що місто підтримало ресторанний бізнес, доклавши зусиль щодо продовження роботи ресторанів до 23:00, "і ресторани вже працюють до цього часу".

"Пізніше – комендантська година. Такі правила. І буде справедливим, якщо вони стосуватимуться усіх закладів. І несправедливим, якщо хтось вважатиме себе кращим за інших", – аргументував він внесення карального документу.

Зазначимо, у коментарях під постом депутата містяни повідомили про кілька закладів-порушників. Один з них, як виявляється, розташований неподалік Урядового кварталу біля метро "Арсенальна", і вже тривалий час відвідувачі цієї точки дошкуляють місцевим мешканцям п’яними співами та шумом.

Очікується, що покарання для рестораторів-порушників розглянуть вже найближчим часом. Як повідомляють джерела "Телеграфу" в Київміськраді, ймовірність ухвалення цього рішення — висока.

Раніше "Телеграфу" стало відомо, що міська влада та військова адміністрація поки не планують збільшувати тривалість комендантської години у Києві.

Нагадаємо також, у червні цього року голова КМДА Віталій Кличко звільнив директора департаменту охорони культурної спадщини міськадміністрації Олександра Никоряка за порушення комендантської години. Чиновника підловили на тому, що він відвідував ресторан у нічний час.