На Київщині попрощаються з військовим, якого на смерть збили на блокпосту

Читать на русском
Автор
Місце події
Місце події. Фото Поліція Києва

Загиблий перебував у складі добровольчого формування територіальної громади

У середу, 25 жовтня, у Броварах на Київщині пройде прощання з Василем Кирієм — військовослужбовцем, якого на смерть збив на блокпосту водій іномарки. Чоловік трагічно загинув під час несення служби.

Про це стало відомо із Telegram-каналу міського голови Броварів Ігоря Сапожка. Вся Броварська громада скорбить за смертю захисника.

Як відомо, трагічна подія сталася в ніч проти неділі, 22 жовтня, на блокпосту при в’їзді до Києва. За попередніми даними, водій автомобіля "Хонда" через сильний туман скоїв наїзд на військового 1976 року народження, який ніс службу на блокпосту. Від отриманих травм потерпілий помер на місці події.

Загиблим виявився Василь Кирій, який з квітня 2022 року став до лав Добровольчого формування Броварської міської територіальної громади та ніс службу на одному з блок-постів.

Пізніше з’явилася інформація й про винуватця ДТП — ним виявився адвокат Віталій Туровський. Чоловікові загрожує до восьми років позбавлення волі. Цікаво, що на сайті адвокатського об’єднання, де працює Туровський, зазначено, що його спеціалізація — адмінпорушення, пов’язані із керуванням транспортними засобами у стані сп’яніння.

Прощання з військовослужбовцем Василем Кирієм відбудеться у середу, 25 жовтня, о 10.30 на Майдані Свободи у Броварах. Відспівування проходитиме об 11.00 у Храмі Покрови Пресвятої Богородиці за адресою: вулиця Героїв України, 22-а.

Раніше "Телеграф" повідомляв про те, що у Київській області водійка на повній швидкості влетіла до пішоходів. Так, автоледі за кермом легкового автомобіля збила перехожих і протаранила припарковане неподалік авто.