У Києві розстріляли авто адвоката: стало відоме його ім’я (ексклюзивні подробиці від "Телеграфа")

Читать на русском
Автор
8347
Зловмисників розшукують Новина оновлена 02 листопада 2023, 17:39
Зловмисників розшукують. Фото ГУНП

За цим фактом розпочато кримінальне провадження

У середу, 1 листопада, Шевченківському районі Києва невідомі зробили кілька пострілів по автомобілю Range Rover, що належить столичному адвокату. З місця події було вилучено речові докази.

Про це повідомили у прес-службі Поліції Києва. Наразі пошуками зловмисників займаються правоохоронці.

Відомо, що у автомобіль адвоката кілька разів вистрілили невідомі. На щастя, ніхто не постраждав, проте зловмисникам вдалося втекти з місця злочину.

За оперативними даними правоохоронців, з місця події слідчо-оперативна група вилучила кулю та три гільзи від патронів калібру 9 мм. При цьому на лобовому склі автомобіля силовики виявили всього 6 кульових пошкоджень та вм’ятину на капоті. Усі вилучені речові докази направили на експертизу.

Тим часом джерела "Телеграфа" серед правоохоронців повідомили, що йдеться про відомого адвоката Андрія Циганкова.

Попередньо поліція встановила, що що до скоєння злочину можуть бути причетними двоє чоловіків. Після стрілянини вони через арку вийшли на вулицю Тургенівську та пішли у невідомому напрямку.

Причини та обставини події встановлюються. За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження. Коло осіб, причетних до стрільби з авто адвоката, встановлюється.

Також повідомляється, що відомості щодо цього факту внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею "Хуліганство, вчинене із застосуванням зброї". Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 7 років.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що іноземець найняв кілера для бізнесмена з Києва : у справу втрутився Інтерпол. Громадянин іноземної держави вирішив замовити навмисне вбивство київського бізнесмена та заволодіти його стоматологічним бізнесом. Для цього він знайшов кілера, який за 15 тисяч доларів США погодився ліквідувати ціль.