У Києві негода пошкодила головний прапор країни: у Кличка зробили заяву (відео)

Читать на русском
Автор
639
Головний прапор країни
Головний прапор країни

Розмір полотнища прапора складає 16 на 24 метри.

У понеділок, 27 листопада, у Києві штормовий вітер пошкодив головний прапор країни. Бід наробила негода в Україні, яка обрушилася на всі міста держави минулими вихідними.

Внаслідок потужних поривів вітру головний прапор країни було пошкоджено. Роботи щодо його заміни завершаться вже найближчим часом. Про це повідомили у прес-службі КМДА.

"Пошкоджене полотнище найбільшого прапора країни знімають, аби пізніше підійняти нове. Попри те, що прапор приспустили ще напередодні погіршення погодних умов, однак сильні пориви вітру пошкодили приспущене полотнище", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що головний державний прапор України встановлено на території Меморіального комплексу "Національний музей історії України у Другій світовій війні" у Києві.

Споруда флагштока є найбільшою в Україні: її висота сягає практично 90 метрів, а вага становить 32 тонни. Розмір полотнища прапора – 16 на 24 метри.

Раніше "Телеграф" повідомляв про те, що головний корпус Музею війни у Києві знову відкрито для відвідувачів: ексклюзивні фото "Телеграфа". Мешканців та гостей столиці запрошують відвідати територію меморіального комплексу. Тут діє кілька оригінальних виставкових проектів, навіть не дивлячись на те, що постійну експозицію в музеї закрито, а основну частину експонатів колекції було евакуйовано.

Крім цього, "Телеграф" першим побував на новому щиті монумента "Батьківщина-Мати": ексклюзивні фото та відео.Співробітник Музею, який здійснював підйом, розповів, що три роки ніхто не піднімався на оглядовий майданчик. Для підйому на відвідувача одягають спеціальне спорядження.