У Києві під час тривоги було закрито укриття: у цьому районі це не перший випадок (фото)

Читать на русском
Автор
Укриття
Укриття. Фото myvin.com.ua

Кияни обурені

Вперше за довгий час росіяни масштабно атакували Україну крилатими ракетами. Працювала протиповітряна оборона, вибухи чули мешканці Києва та області. Тим часом у Деснянському районі столиці під час тривоги було закрито укриття.

Відповідне фото опублікував Telegram-канал "Український Єнот". На знімку укриття, яке, за твердженням авторів каналу, було закрите під час повітряної тривоги.

"Тим часом у столиці закрито укриття. Власники та балансоутримувачі, ви там травень забули?", — йдеться у підписі до фото.

Закрите укриття

Нагадаємо, саме в Деснянському районі Києва, 1 червня, під час ракетної атаки загинули троє місцевих жителів, включаючи дитину. Вони прибігли до укриття, що знаходиться у поліклініці №3 у Деснянському районі, але їм ніхто не відкрив. Саме у той момент сталося падіння уламків ракети, яке й забрало життя людей.

У коментарях українці обурюються здебільшого з використанням ненормативної лексики. Мешканці столиці скаржаться на інші закриті укриття.

"У нас в будинку є (і має бути) укриття, але власники підвалів ніколи не відкривали вхід, а потім коли я почала з деякими сусідами ставити питання, то вони на карту кмда кидали скарги типу там немає укриття, з кмда навіть ніхто не перевіряв, А тупо забрали з мапи точку в нашому домі через кількість скарг… А пам’ятаю на початку повномасштабного при вході навіть нову табличку укриття повісили, і ті ж власники підвалів її благополучно зняли самі», — пише одна з коментаторів.

Як повідомляв "Телеграф", під час ракетної атаки жодна з ракет не долетіла до Києва, всі були збиті на підступах. При цьому внаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей пошкоджено приватні будинки у кількох громадах Київської області.