Іспанський сором: українці обурені оцінкою Польщі на Євробаченні 2022

Читать на русском
Автор
13961
Україна поставила Польщі 0 балів
Україна поставила Польщі 0 балів

Польща оцінила виступ української команди у 12 балів

Перемога України на пісенному конкурсі Євробачення 2022 року не може не радувати. Виступ українського гурту Kalush Orchestra був справді феєричним: зал аплодував стоячи з першої хвилини. Проте, українців дуже розчарувало журі від України, яке не оцінило виступ учасника з Польщі.

Українське журі "Євробачення-2022" не віддало жодного балу польському виконавцю, віддавши максимальні бали Великобританії (12 балів), Португалії (10 балів) та Нідерландам (8 балів). Зазначимо, що Англія та Нідерланди поставили Україні по нулю, а Португалія віддала 8 балів. При цьому Польща відзначила Kalush Orchestra 12 балами.

Такий поділ балів викликав шок та обурення в українців. Своє невдоволення вони висловлюють у своїх соцмережах в обурливих коментарях. Українці зазначають, що за те, що поляки надають одну з найпотужніших підтримок Україні під час війни з росією, їх можна було б підтримати на пісенному конкурсі.

"Українське журі Євробачення, що вліпило 0 балів Польщі – це кошмарний іспанський сором", "Вибачте, брати, поляки та литовці. Ви не були гіршими, на відміну від деяких членів журі", "Шкода, що наше журі не поставило Польщі жодного балу. А поляки нам дали 12. І це в той час, коли Польща приймає мільйони біженців з України", "Українська нація оцінила польського представника у максимальні 12 балів", "Українські журі Євробачення завжди лажали і були зборищем якщо не мудаків, то добірної вати. ", "Яка невдячність братам із Польщі" — пишуть у мережі.

Реакция украинцев на низкие баллы для Польши
Реакция украинцев на низкие баллы для Польши
Реакция украинцев на низкие баллы для Польши
Реакция украинцев на низкие баллы для Польши
Реакция украинцев на низкие баллы для Польши
Реакция украинцев на низкие баллы для Польши

Зауважимо, що серед обурених українців багато популярних артистів: Валерій Харчишин, Тарас Тополя, Ольга Сумська.

Пост Валерия Харчишина

Склад журі від України:

  • Вадим Лисиця – український продюсер, звукорежисер.
  • Андрій Капраль – соліст вокальної формації "Пікардійська терція", лауреат Національної премії України ім. Т. Шевченка, заслужений артист України;
  • Ірина Федишин – українська популярна співачка;
  • Андрій Яцків – художній керівник Академічного інструментального ансамблю "Високий Замок" Львівської національної філармонії,
  • Лук’ян Галкін – український кінокритик, виконавчий продюсер телеканалу UA: КУЛЬТУРА.
Состав жюри от Украины на Евровидении 2022

Нагадаємо, що український гурт блискуче виконав пісню Stefania/Стефанія, а потім зі сцени арени "Пала Альпітур" закликали Європу врятувати Маріуполь та людей з "Азовсталі". У мережі із захопленням сприйняли вчинок колективу, який "ризикнув перемогою", але виконав важливішу місію — доніс меседж європейцям про ситуацію на Азовсталі в Маріуполі, де українські захисники продовжують давати відсіч окупантам.