Kalush Orchestra оголосив про музичну мобілізацію України: спеціальна інструкція, як позбутися російської музики (відео)

Читать на русском
Автор
2416
Kalush Orchestra закликали припинити споживати контент виконавців із рф
Kalush Orchestra закликали припинити споживати контент виконавців із рф. Фото Суспільне

У Kalush Orchestra підкреслили, що слухати російські пісні – все одно, що спонсорувати війну

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, пісні російських виконавців залишаються у топах музичних платформ YouTube Music, Apple Music, Spotify, Deezer та Shazam. Однак варто пам’ятати, що російські артисти сплачують податки в казну держави-агресора, яка спрямовує ці кошти в тому числі й на зброю для зруйнування українських міст.

Як повідомила "Телеграфу" пресслужба гурту Kalush Orchestra, артисти ініціюють музичну мобілізацію України. На їх думку, ті, хто слухають музику росіян та дивляться їхні кліпи — спонсорують російсько-українську війну. Разом із Мінцифра виконавці закликають українців зупинити прослуховування російських артистів і віддавати перевагу українським трекам.

Так, у Kalush Orchestra вважають, що якщо в трендах YouTube, на стрімінгових платформах домінує російське — значить прямо зараз відбувається культурна окупація України.

"Музика — це також зброя. І тут нам не потрібен лендліз, щоб боротися з російським контентом. ЗСУ виганяє окупантів з наших селищ і міст, ми маємо вигнати їх з наших колонок і вух. Тому прямо зараз ми оголошуємо музичну мобілізацію України! Хто з нами — той пришвидшує завершення війни в Україні!" — говорить лідер гурту Олег Псюк.

Команда Kalush Orchestra підготувала спеціальну відеоінструкцію, в якій розповідає, як позбутися російської музики і чому важливо це зробити. Зокрема слід "почистити" свій плейліст від російських треків, відписатися від усіх російських виконавців і прослуховувати на стрімінгових сервіс україїнські треки. Крім того, щоб оновити свій плейлист, музиканти пропонують добірки з популярними треками українських виконавців.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що 17 грудня 2022 року відбудеться Нацвідбір на Євробачення-2023. Українці обиратимуть представника, який спробує повторити минулорічний тріумф Kalush Orchestra.

Матеріал опублікований українською мовою — читати мовою оригіналу