Як правильно приготуватися до Вербної неділі і що категорично не можна для цього робити

Читати російською
Автор
Новина оновлена 13 квітня 2022, 18:13

Готуватися до Вербної неділі варто за кілька днів.

За тиждень до святкування Світлого Великодня відзначається ще одне не менш важливе свято, яке також належить до двонадесятих, — Вербна неділя. Дата свята перехідна, адже залежить від святкування Великодня. 2022-го року Вербна неділя випадає на 17 квітня.

"Телеграф" розповідає, як підготуватися до Вербної неділі у 2022 році, а також, що можна і не можна робити у це свято.

Як готуватися до Вербної неділі

Вербна неділя є однією з найважливіших дат у житті кожного християнина. Це день, коли Син Божий увійшов до Єрусалиму, тому інша назва свята – "Вхід Господній до Єрусалиму". Зазначимо, що за день до Вербної неділі відзначається Лазарева субота — важливе свято, встановлене на згадку про чудове воскресіння Христом праведного Лазаря.

Головним символом свята є гілочка верби, яку заведено святити у церкві. Тому перед святом потрібно обов’язково придбати собі букет із гілок верби, який у свято потрібно буде освятити у церкві.

Оскільки у день Вербної неділі не можна працювати, потрібно подбати про те, щоб поприбирати у своєму будинку заздалегідь. Проведіть генеральне прибирання за кілька днів до свята.

Пам’ятайте, що перед Великоднем і в тому числі Вербною неділею, діє суворий піст. Тому при складанні святкового меню врахуйте те, що продуктів тваринного походження на столі не повинно бути, але у Вербну неділю можна їсти рибу, і навіть випити трохи вина. Зазначимо, що готуванням також бажано зайнятися заздалегідь, тому що робити це у свято заборонено.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що погода підготувала українцям неприємний сюрприз на Вербну неділю.