Один секретний інгредієнт врятує картоплю в мундирі від потемніння - лайфхак від господинь

Читати російською
Автор

Потрібний компонент додають у воду ще на етапі відварювання бульби

Нерідко трапляється, що картопля після відварювання починає темніти і через це виглядає не дуже естетично. На щастя, вирішити таку проблему дуже просто і допоможе з цим один простий інгредієнт.

Що це за секретна добавка, знають Патріоти України. Такий лайфхак стане в пригоді і напередодні святкових застіль, і під час приготування усіляких страв у будні.

Причини потемніння картоплі можуть бути різними: починаючи від помилок при вирощуванні, і закінчуючи неправильними умовами зберігання. Однак найчастіше усе залежить все-таки від сорту овочів: одні більше схильні до потемніння, інші — значно менше.

Як зробити, щоб варена картопля не темніла

Аби картопля в мундирі не темніла, під час варіння досвідчені господині додають у воду оцет. Але його повинно бути зовсім трошки, щоб у страви потім не було кислого присмаку.

Альтернативний варіант — лимонний сік або лимонна кислота. Цей інгредієнт має такі ж властивості, як і оцет.

Інші рекомендації кухарів

  1. Вже очищену відварену у мундирі картоплю радять залишити у холодній воді на 10-15 хв.
  2. А от варити її варто відразу у киплячій, а не в холодній воді.

Раніше ми розповідали як можна легко позбутися неприємного запаху у холодильнику. Щоб прибрати весь сморід достатньо зробити домашній "миючий засіб" з простих інгредієнтів, які знайдуться на кожній кухні.