"Нас*ать, у якій формі залишиться рф": Смольянінов заявив про "готовність" воювати на боці України (відео)

Читать на русском
Автор
13139
Артур Смольянінов
Артур Смольянінов. Фото Скриншот

Російський актор одним із перших публічно засудив путіна та дії агресора

Російський актор Артур Смольянінов, який засудив повномасштабне вторгнення рф на територію України і виїхав до Європи, знову публічно підтримав українців. За його словами, емоційно він "міг би" воювати на боці нашої країни, а на долю рідної росії йому начхати.

Про це зірка фільмів "9 рота", "Жара", "Йолкі" розповів в інтерв’ю головному редактору видання "Нова газета Європа" Кирилу Мартинову. Медіа створено в еміграції після закриття російської версії, Мартинов — так званий іноагент у рф.

Так, Смольянінов заявив, що він би захищав "свого брата" від іншого "брата", який виступив агресором.

"Якби я і пішов на цю війну, то саме на боці України, однозначно. Для мене це на боці братів, на яких напали інші мої брати, ні з х** чомусь пішли вбивати", — сказав актор.

За його словами, росіяни одурманені, а їхнє уявлення про світ складається з телевізора. Смольянінов підтримує спілкування із друзями з України. Якби міг, то в минулому хотів би звозити кожного росіянина до нашої країни: "пошукати нацистів" і побувати на Закарпатті й у Львові, де неодноразово відпочивав сам актор. Росіянин додав, що маргінали є скрізь, але, як йому здається, у росії їх більше.

Смольянінову байдуже, у яких географічних межах залишиться росія.

"Мені, чесно кажучи, начхати, навіть нас*ати, у якій формі залишиться росія. Розвалиться вона чи ні... Перетвориться на Уральську республіку, Пельменську, Хакаську або залишиться лише один Єврейський автономний округ, а все інше перетвориться на радіоактивний попіл, мені настільки начхати", — висловився актор.

На думку Смольянінова, кожному без винятку росіянину потрібно, як колись німецькому народу, відчути провину, покаятися і лише після цього говорити про спокуту.

Також під час бесіди Смольянінов розкритикував свого хрещеного батька Івана Охлобистіна, назвавши того "фриком, блазнем і лицедієм", необхідним владі.

Як повідомлялося, після висловлювань Смольянінова на підтримку України та публічного засудження путіна, у росії порушили на нього справу через негативне висловлювання про "спецоперацію". На що актор заявив, що для нього немає законів цієї країни.