Найніжніше сало виходить, якщо додати в нього цукор: секретний рецепт страви по-новому
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Такого неймовірного смаку, ми певні, ще не зустрічали!
Українське сало несмачним не буває. Та все ж одні рецепти сміливо можна назвати кращими, а інші — не настільки вдалими, а скоріше посередніми. Так от, щоб вам не довелося ласувати "посередньо" маринованим салом, записуйте наш рецепт із секретним інгредієнтом.
Сало, засолене в розсолі з цукром — ідеальний варіант, як для святкового столу, так і для тривалого зберігання у холодильнику. Воно чудово смакуватиме і з борщем, і просто зі шматочком запашного чорного хліба або гріночками. Цукор зробить сало дуже смачним, ніжним та ароматним, повідомляє УНІАН.
Інгредієнти:
- сало з м'ясним прошарком – 1 кг
- вода – 1 л
- сіль – 5 ст. л
- цукор – 2 ст. л
- лавровий лист – 5 шт.
- перець духмяний – 7 горошинок
- насіння кропу – 1 ч. л
- часник – 3 зубчики
- суміш перців – 1 ч. л
Приготування:
- Починаємо з підготовки сала: промиваємо його та нарізаємо шматками завширшки близько 10 см кожен.
- Тепер переходимо до маринаду: треба закип’ятити воду, додати сіль, цукор, духмяний перець та подрібнений лавровий лист. Залишаємо маринад на помірному вогні приблизно на 5 хв, а тоді знімаємо з вогню і занурюємо у маринад шматки сала.
- Накриваємо каструлю з салом кришкою меншого діаметру та фіксуємо її вантажем (наприклад, банкою з водою). Лишаємо на добу за кімнатної температури.
- Після цього знімаємо вантаж із сала та переміщаємо його у каструлі на 2 доби в холодильник.
- Потому маринад із сала треба злити, а самі шматочки сала гарненько натерти сумішшю перців та подрібненим часником з усіх боків. Кожен шматочок загортають у харчову плівку та кладуть у морозилку на 3 год.
Раніше ми розповідали, як зробити твердий сир вдома за 15 хв — це найпростіший рецепт із двох базових інгредієнтів. Такий сир буде нічим не гірший за магазинний варіант, зате ви точно будете знати, що це натуральний продукт.