Смачніші за парові: геніальний трюк, щоб посмажити котлети без олії (відео)

Читать на русском
Автор
9901
Смачні котлети можна приготувати кориснішим способом
Смачні котлети можна приготувати кориснішим способом. Фото Freepik

Один кухонний атрибут врятує і зробить м’ясо менш шкідливим

Існує безліч рецептів котлет, адже це улюблена страва багатьох сімей. Зазвичай їх смажать на сковороді. Однак якщо хочеться зробити м’ясо кориснішим, то не використовуйте олію. У цьому допоможе один незвичайний трюк.

Про спосіб смаження котлет без олії розповідає блог iren.lazun в Інстаграм. За її словами, приготовлені таким чином котлети виходять соковитими та менш шкідливими, а смак – краще, якщо готувати фарш на парі.

Щоб приготувати котлети на сковороді без олії використовуйте кухонний атрибут — пергамент. Цей матеріал часто застосовують для випікання пирогів та запіканок у духовці.

Покрокова інструкція смаження котлет без олії:

  • Розігріваємо сковороду, застеляємо пергаментом. Можна додати трохи води під пергамент (але це необов’язково).
  • Викладаємо котлети, накриваємо кришкою і смажимо з двох боків до готовності.

Так у вас вийде приготувати корисніші котлети, які порадують смаком і соковитістю. До речі, так можна спробувати смажити й інші продукти. Це дешева альтернатива, якщо у вас немає антипригарної "сухої" сковороди, на якій можна готувати без олії.

Раніше "Телеграф" розповідав, скільки потрібно варити яйце, щоб жовток залишався рідким. А ще ми писали, як правильно готувати заморожені котлети. Багато хто припускається однієї помилки в цьому випадку.