Як приготувати манку без грудочок: рецепт з правильними пропорціями крупи та рідини
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Завдяки цьому лайфхаку вам більше не доведеться нервуватися через грудочки
Манна каша — одна з найпопулярніших страв дитинства. Як і смачну та корисну вівсянку, її обирають на сніданок у багатьох країнах світу. Однак приготувати ідеальну манку без грудочок часом дуже непросто. А проблема, виявляється, може критися у неправильних пропорціях крупи та рідини.
Як підібрати оптимальну кількість одного й іншого, розповідає sensatsiya. З цим покроковим рецептом ви зекономите свій час та нерви і зможете нагодувати всю сім’ю ідеальною манною кашею, як у ресторані.
Інгредієнти:
- вода або молоко — 2 склянки
- манна крупа — 1,5 ст.л.
- цукор — 1 ч.л.
- сіль — дрібка
- вершкове масло — 15 г
Приготування:
Для приготування ідеальної манки обираємо каструлю середнього розміру, бажано — з товстими стінками, з нержавіючої сталі. Правильне дно каструлі рівномірно прогріватиме весь об'єм і не дозволить пригоріти молоку, якщо ви не користуєтесь іншими лайфхаками для "безпечного" кип’ятіння молока.
- Наливаємо у каструлю воду або молоко і ставимо на маленький вогонь.
- Всипаємо сіль і цукор (до кипіння воду доводити необов’язково).
- Починаємо всипати манну крупу: робимо це тонкою цівкою, щоб каша не збивалася у грудочки, і постійно помішуємо масу.
- Варимо манну кашу 2 хв після того, як закипить вода.
- Масло можна додати прямо у каструлю наприкінці приготування.
Якщо ви вважаєте, що манка вийшла занадто рідкою, то просто залиште її під кришкою у каструлі на 7 хв. За цей час каша розбухне і вже не буде рідкою.
Раніше ми розповідали, як за допомогою всього кількох грамів популярної спеції перетворити гречку у справжній шедевр. Варто спробувати лише раз й по-іншому ви гречку більше ніколи не готуватимете.