Як не переплачувати за комуналку: про що треба пам’ятати, знімаючи показники лічильників води

Читати російською
Автор

Які цифри треба записувати при знятті даних лічильника води

Щомісяця українці мають вчасно передавати показники лічильників, щоб уникнути боргів та високих цифр у платіжках за комунальні послуги. При цьому важливо не лише зробити це вчасно, а й записати потрібну цифру.

Свої нюанси є й у лічильниках води та про них варто пам’ятати, щоби не переплачувати за комуналку. Зокрема, як йдеться у матеріалі portmone.com, для початку треба зрозуміти скільки у квартирі стояків.

Іноді буває, що кухня та ванна підключені до різних стояків, і в цьому випадку лічильники будуть присутні там і там.

Крім того, варто розуміти, чи ваше житло підключене до центрального опалення, оскільки в цьому випадку додасться також лічильник гарячої води.

Після того, як ви розібралися з кількістю лічильників, необхідно запам’ятати, що показники холодної та гарячої води варто записувати та передавати окремо.

Самі прилади для вимірювання споживання води бувають двох типів — механічні та електронні, однак єдина різниця між ними полягає у способі виведення інформації.

Найчастіше на циферблат лічильника виводиться 8 цифр, проте записувати відокремлені комою значення не потрібно.

Наприклад, якщо ваш лічильник показує значення 000987,654, передавати треба лише цифру 987, яка відображає використаний об’єм води в кубометрах. Значення можна заокруглити в меншу або більшу сторону, суттєвої ролі це не відіграє.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як не помилитися під час знімання показників з електролічильника. Важливо розуміти, що існує кілька видів таких приладів, у тому числі деякі вважають споживання в декількох зонах.