Дротяник злякається і більше не з'явиться: рослини, які відлякують шкідника раз і назавжди

Читать на русском
Автор
9968
Дротяники — це личинки жука-ковалика, які розвиваються в ґрунті
Дротяники — це личинки жука-ковалика, які розвиваються в ґрунті. Фото ulyublena.com

Вони прогризають ходи в картоплі, редисі та інших коренеплодах

Один з неприємних шкідників, які можуть нашкодити городу, — це дротяник. Це не окремий вид комах, а личинки жука-ковалика, які розвиваються у ґрунті. Він може нападати на багато коренеплодів.

Для того, щоб забути про зіпсовані редис або картоплю, пише ukr.media, можна використовувати живі рослини у вигляді огорожі для грядок, які не тільки екологічно чисті, але й мають властивості, про які багато хто не знає.

Яких рослин боїться дротяник

Зелена цибуля

Рослину садять на відстані 2-3 метрів один від одного в якості пастки. Зелена цибуля приваблює комах, що дозволяє викопати та знищити личинки шкідників у майбутньому.

Бобові культури

Квасоля, боби, горох та соя можуть бути посаджені рядами. Коренева система цих рослин може привернути увагу личинок жука-ковалика. Ці шкідники можуть бути зібрані та утилізовані вже після перших заморозків.

Крім того, одним зі способів захисту картоплі від шкідників є посадка квасолі в одній лунці з картоплею. Це дозволяє перенаправити увагу шкідників з коріння картоплі на коріння бобових культур.

Квіти

Найбільш популярним і надійним вибором є чорнобривці, які рекомендується висаджувати вздовж межі ділянки або городу. Біла гірчиця також має аналогічний ефект.

Раніше "Телеграф" писав, як садівникам позбутися мурах у саду, а також поділився ефективним способом запобігання появі мошок, тарганів і комарів у будинку.