Помилки, які ви точно допускали: як не можна маринувати шашлик

Читать на русском
Автор
1218
Улюблений шашлик можна зробити ще краще
Улюблений шашлик можна зробити ще краще. Фото 24 канал

Ці правила допоможуть вам приготувати ідеальну страву.

Приготування шашлику — справа серйозна та відповідальна. Але якщо взятися за неї з розумом, то можна порадувати друзів та рідних соковитою та ароматною стравою, приготованою на мангалі.

Смак шашлику багато в чому залежить від складу та якості маринаду, в якому лежало м’ясо. Разом з Ukr.Media розповімо про найпопулярніші помилки, які часто допускаються під час маринування м’яса. Якщо виправити їх, шашлик стане набагато смачнішим, соковитішим і ніжнішим.

Часті помилки при маринуванні м’яса

Часто шашлик псують спеції, у яких дуже слабкий смак. Щоб підсилити смак спецій, обсмажте їх на сухій сковороді, потім подрібніть. Якщо ви додаєте в маринад часник і свіжі трави, обов’язково подрібніть або хоч би роздавіть їх, щоб вони дали сік. Молоті спеції краще не використовувати – вони мають слабкий смак.

Недостатня тривалість маринування. Хоча м’ясо досить швидко вбирає смак та аромат, не варто готувати його через п’ять хвилин після замочування у маринаді. М’ясо має полежати в маринаді хоча б півгодини, а ще краще – дві-три години чи взагалі цілу ніч. М’ясо краще нарізати невеликими шматками – так вони швидше замаринуються, добре вберуть смак та запах приправ.

Сіль у маринаді дуже важлива, але якщо він занадто солоний, готове м’ясо може вийти сухим і жорстким. Не кладіть у блюдо надто багато солі – вона витягує вологу з інгредієнтів. Ви завжди можете додати більше солі під час приготування страви або поставити її на обідній стіл.

Недостатня кількість маринаду. Він повинен повністю покривати м’ясо, тому маринад слід розраховувати, виходячи з кількості м’яса. Неважливо, яке саме м’ясо ви збираєтеся готувати, воно у будь-якому випадку має практично "купатися" у маринаді.

Сміливі кулінарні експерименти можуть призвести до несподіваних, але іноді не найкращих результатів. Якщо ви плануєте влаштувати шашличні вихідні в компанії сім’ї та друзів із задоволенням, використовуйте перевірені рецепти маринадів. За бажання додайте до загального столу всього кілька шматків м’яса за новим рецептом — навіть якщо такий шашлик ваш розчарує, у вас все одно залишиться смачне м’ясо.

"Телеграф" уже розповідав, які маринади можуть зіпсувати навіть найкраще м’ясо. З цієї причини від них краще відмовитись.