Слідом за Гордоном: у росії "покарали" Машу Єфросиніну заочним арештом

Читать на русском
Автор

Зірка часто жорстко висловлюється про окупантів, що не залишило байдужим російський суд

Українська телеведуча та блогерка, почесна посолка ООН Маша Єфросиніна з перших днів повномасштабного російського вторгнення виступила проти країни-агресора. На початку 2023 року в росії визнали її терористкою та оголосили у розшук. Мабуть, останній не дав результатів, і суд ухвалив нове рішення – арешт, щоправда, заочний.

Як повідомляє російський Телеграм-канал "Медіазона", Єфросініну заочно заарештували у москві. Звинувачують українку у нібито поширенні воєнних фейків.

Уродженка Керчі не дає спокою російським окупантам. Басманний суд москви порушив справу проти української телеведучої через її публікації в Instagram, до речі, забороненої соцмережі в країні-агресорі. 18 травня 2023 року стало відомо про так званий заочний арешт Єфросиніної.

Нагадаємо, на визнання терористкою в росії телеведуча реагувала з гумором і дякувала фанам за привітання у зв’язку з новим статусом.

Раніше з такої ж справи росіяни "покарали" українського блогера та журналіста Дмитра Гордона. Мережа на розшук Гордона реагувала мемами й жартами, а сам "фігурант" називав відкриту кримінальну справу "великою честю і щастям" для нього.