Чи потрібно мити гречану крупу перед варінням: помилка, яку робить майже кожна господиня

Читать на русском
Автор
139762
Смачну та корисну гречку люблять багато хто
Смачну та корисну гречку люблять багато хто. Фото Pixabay

Відповідь на питання, яке цікавить багатьох

Гречка – це саме та страва, яку кожен із нас знає ще з дитинства. Вона залишається популярною досі. Гречана крупа готується досить легко і чудово підходить як гарнір до різних м’ясних продуктів. Рецептів із популярною та корисною гречкою дуже багато – це доступний для кожного продукт.

Але для того, щоб гречка зберігала всі свої корисні властивості, крупу необхідно правильно підготувати її до варіння. Чи промивати крупу – саме це питання викликає багато суперечок навіть у найдосвідченіших господинь. Разом із ProstoWay відповімо на нього.

Чи потрібно мити гречку перед тим, як варити

Зазвичай виробник попереджає необхідність промивання на упаковці. Але іноді такі рекомендації щодо приготування відсутні.

І це зовсім не означає, що крупа абсолютно чиста. Тому гречку перед варінням все одно потрібно обов’язково оглянути на наявність сміття, а також ретельно промити.

Мити гречані зерна потрібно, щоб вимити з них фітинову кислоту, яка входить до складу гречки та погіршує її засвоєння. Крім того, від промивання залежить не тільки здоров’я травного тракту, а й смак – він значно відрізняється від смаку страви з непромитої крупи.

Якщо ви додасте в гречку один інгредієнт, вона перетвориться на ідеальний гарнір. Рецепт від досвідчених кулінарів припаде до смаку всім.