Коли Троїцька батьківська субота 2023: дата і що не можна робити в цей особливий день

Читать на русском
Автор
14357
Троїцька батьківська субота відзначається перед Святою Трійцею
Троїцька батьківська субота відзначається перед Святою Трійцею. Фото pixabay.com

Це ідеальний день для прощення образ перед померлими близькими

На початку червня 2023 року відзначається Троїцька батьківська субота – день пам’яті померлих, який завжди проводиться у суботу перед святом Святої Трійці.

Цього особливого дня віряни згадують своїх покійних родичів, друзів, знайомих та близьких, які пішли в інший світ. Просять у Господа про спокій їхніх душ. Це можна зробити вдома або приєднатися до церковної служби.

Коли Троїцька батьківська субота у 2023 році

Троїцька субота цього року припадає на 3 червня, оскільки свято Трійці християни східного обряду відзначатимуть 4 червня. Католики святкують Трійцю тижнем раніше — 28 травня.

Троїцька батьківська субота: що можна робити

Важливо не лише покласти квіти на могили покійних родичів, а й зробити добрі справи цього особливого духовного дня. Якщо це можливо, добре також відвідати церкву, особливо якщо у вас нещодавно померли близькі люди.

Ви можете влаштувати поминальну трапезу у себе вдома, щоб разом із родичами віддати данину пам’яті. У Троїцьку суботу важливо згадати лише добрими словами про тих, хто пішов. Це ідеальний момент для прощення власних гріхів та образ перед померлими близькими.

Що не можна робити у Троїцьку батьківську суботу

  • шити, в’язати
  • займатися будівництвом
  • працювати на городі
  • лихословити і пліткувати
  • пити алкоголь та палити
  • згадувати померлих поганими словами
Церковний календар із важливими православними святами
Церковний календар із важливими православними святами — нові дати

Нагадаємо, що багато важливих церковних свят повністю перейдуть на новий (юліанський) календар з 1 вересня. Дізнайтеся, коли українці відзначатимуть День Святого Миколая, Різдво, Покров та інші важливі православні події.